Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Școlile profesionale ar putea face parte din cele 11 clase obligatorii. PROIECT, la Camera Deputaților

Publicat

Școlile profesionale ar putea face parte din cele 11 clase obligatorii, mai exact ultimii doi ani obligatorii de școală vor putea face parte din învățământul secundar superior, filiera teoretică, tehnologică sau profesională, potrivit unui proiect de lege înregistrat la Camera Deputaților.

Propunerea legislativă pentru modificarea articolului 16 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 inițiată de un grup de parlamentari, a fost înregistrată la Camera Deputaților în data de 17 septembrie.

Potrivit proiectului, învățământul general obligatoriu este de 11 clase și cuprinde învățământul primar, învățământul gimnazial și primii 2 ani ai învățământului secundar superior, filiera teoretică, tehnologică sau profesională.

„În fiecare vară, aproximativ 80.000 de tineri între 15-19 ani îngroașă rândurile celor care nu se regăsesc nici în școală, nici în câmpul muncii. Prezența propunere legislativă vine să corecteze o prevedere din Legea Educației Naționale prin care ruta învățământului profesional și tehnic este practic exclusă, dacă nu are loc în cadrul liceal.

În art. 16 alin (1) se spune că <Învățământul general obligatoriu este de 11 clase și cuprinde învățământul primar, învățământul gimnazial și primii 2 ani ai învățământului secundar superior>”, au scris inițiatorii, în expunerea de motive.

sursa: cdep.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax