Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Școlile și grădinițele private ar putea rămâne deschise. Articolul privind suspendarea cursurilor la privat nu apare în HG

Publicat

Un articol care prevede suspendarea cursurilor în școlile private, care era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), nu a fost preluat și în Hotărârea de Guvern, ceea ce a produs confuzie, spune, duminică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor față în față din școlile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern în care sunt prevăzute restricţiile ce intră în vigoare de luni.

Acest lucru nu poate fi reglementat de Ministerul Educației la nivel de structură a anului școlar, a spus ministrul Cîmpeanu, duminică, la Antena 3: „Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt”.

Întrebat dacă elevii de la școlile private merg luni la școală, Cîmpeanu a răspuns:

„Conform art. 8.1 – ca să fim clari – din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private.

Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online.

Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”.

Vezi și Ordinul prin care toți elevii intră în vacanță de luni, aprobat de Ministerul Educației

Întrebat dacă se va reveni asupra deciziei, Cîmpeanu a spus că prezența fizică a fost deja suspendată prin decizia CNSU.

„Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt prin preluarea în Hotârârea de Guvern. Ministerul Educaței – o spun încă odată – reglementează școlile și grădinițele de stat din perspectiva vacanței. Mai departe sunt alții îndreptățiți să se pronunțe”, a spus ministrul.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a confirmat pentru Edupedu.ro că școlile și grădinițele private pot chema elevii fizic la cursuri de luni, în mod legal.

surse: mediafax.ro, edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax