Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Școlile sunt bulversate de deciziile Ministerului Educației. Când se recuperează zilele libere din 2 și 3 mai

Publicat

elevi

Ministerul Educației s-a răzgândit cu privire la zilele libere din 2 şi 3 mai care ar fi urmat să se facă sâmbătă, 20 aprilie şi într-o altă zi de sâmbătă. Potrivit oficialilor, școlile vor urma să decidă dacă vor recupera orele aducând copiii sâmbăta la cursuri ori vor prelungi programul zilnic cu câte o oră.

Iniţial, Ministerul Educaţiei a lăsat şcolile să stabilească dacă vor recupera orele aducând copiii sâmbăta la cursuri ori prelungind programul zilnic cu câte o oră. Așadar, şcolile au au ales varianta de recuperare care li s-a părut cea mai convenabilă, majoritatea optând pentru prelungirea programului zilnic. Săptămâna trecută, oficialii de la Bucureşti au revenit şi au stabilit că toţi copiii trebuie să vină la şcoală sâmbătă, 20 aprilie, urmând ca inspectoratele şcolare să stabilească, în consiliul de administraţie, care va fi a doua zi de sâmbătă în care se va recupera. Ulterior notei transmise marţi către toate inspectoratele, Ministerul Educaţiei a revenit, într-o videoconferinţă, asupra deciziei şi a stabilit că este mai bine, totuşi, să lase şcolile să recupereze cum vor cele două zile libere primite în mod suplimentar. Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, nimeni nu mai ştia cu certitudine dacă a doua zi elevii mai trebuie să vină la şcoală ori nu. (Sursa: adevărul.ro)

Porivit precizărilor inspectorului şef adjunct al IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, în judeţ au fost desfăşurate deja ore de curs în data de 20 aprilie, urmând să fie luată o decizie în următoarea şedinţă de consiliu de administraţie din aceste zile privind modalitatea de recuperare a zilei libere din 3 mai.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax