Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Școlile vor putea decide singure numărul de ore și materiile pentru clasele V-VIII. Ministerul pregătește patru planuri-cadru

Publicat

Ministerul Educației intenționează să lase la latitudinea școlilor și liceelor după ce planuri-cadru vor funcționa de anul viitor. Până acum, unităţile de învăţământ au primit mână liberă să organizeze singure felul în care vor traversa această perioadă, în funcţie de nevoi şi resurse.

După decizia descentralizării scenariilor în care funcționează școlile, și planurile cadru ar putea avea aceeași soarta. Practic, Ministerul Educației ar putea decide, în perioada imediat următoare, să lase mâna liberă școlilor să decidă singure după ce plan – cadru vor funcționa la gimnaziu și liceu informează digi24.ro.

În acest moment, Ministerul Educației lucrează la noile planuri-cadru, din care a propus tăierea mai multor ore și eliminarea mai multor materii la clasele V-VIII,  pentru a aduce schema de învățământ cât mai aproape de legea Pop – Iohannis.

Promulgată de președinte în noiembrie 2018, aceasta prevedea un număr de maximum 25 de ore pe săptămâna la gimnaziu. Deși noile planuri-cadru ar fi trebuit aplicate începând cu acest an școlar, încă se merge pe vechile scheme aprobate în 2009.

Potrivit surselor Digi24, în momentul în care grupul de lucru din minister va finaliza cele 4 variante pentru clasele V-VIII, atunci Ministerul ar putea lăsa școlile să își aleagă singure varianta de lucru după care vor merge de acum înainte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax