Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Școlile vor rămâne deschise indiferent de rata de infectare din localitate. Ministrul Educației, despre testarea elevilor

Publicat

Școlile vor fi decuplate de la rata de infectare din localitate, pragul de 6 la mie de la care școlile treceau în online fiind eliminat, a decis miercuri Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat în unanimitate decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate şi adoptarea deciziilor de suspendare a prezenţei fizice în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasa/şcoala, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor competente, în vederea respectării regulilor de protecţie sanitară în şcoli, a declarat miercuri ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, grupul a adoptat şi măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.

„Referitor la scenariile de funcţionare a şcolilor, astăzi, 29 septembrie 2021, Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat în unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competenţe medicale/epidemiologice):

  • decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate şi adoptarea deciziilor de suspendare a prezentei fizice în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor competenţe, în vederea respectării stricte a regulilor de protecţie sanitară în şcoli;
  • adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de salivă, cu rol de screening”, a afirmat ministrul.

El a spus că după această „primă etapă” urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern şi abilitarea miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii în vederea modificării ordinului comun în concordanţa cu hotărârile adoptate.

„Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie în vederea stabilirii modului de funcţionare al şcolilor începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021”, susţine ministrul Educaţiei.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dorin

    miercuri, 29.09.2021 at 17:01

    Atunci pare ca toată povestea aceasta cu covidul este un Mare balon de săpun.
    Nu inteleg cum de onorabilul ministru al educației poate spune asa ceva, atunci sa spună și ministrul economiei același lucru, doar suntem cu economia în „pom”!

  2. Valentina

    miercuri, 29.09.2021 at 17:38

    O decizie înțeleaptă. Felicitări celor care se gândesc la viitorul acestei țări!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax