Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ScriPPTic, un tânăr din Alba Iulia care își pune în ritmuri de rap emoțiile. Cum l-a influențat tatăl său, Voicu Paul

Publicat

YouTube video

ScriPPtic – pseudonimul unui tânăr din Alba Iulia care a ales să își expună emoțiile interioare și trăirile în ritmuri de rap.

Scrie versuri iar apoi ”le dă viață” în melodii. Până acum a scos șase piese și pe viitor se gândește să scoată un mini album. 

El este Petre Paul, copilul viceprimarului Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul.

Am stat de vorba cu Petre pentru a afla cum se îmbină muzica rap ( un mod de exprimare cel mai des folosit împotriva conducerii, împotriva politicienilor) cu viața unui tânăr al cărui tată face politică de peste 20 de ani.

”Am vrut să am ceva al meu”

Petre a absolvit Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” iar apoi a mers la studii în Marea Britanie, în Brighton.

A început să scrie de mic și chiar a scos două cărți. Însă pasiunea pentru rap a început pe la 17 ani. De la proză și până la a face versuri a fost doar un pas.

Recunoaște că începutul a fost unul foarte timid și că i-a fost greu să se exteriorizeze și să le arate prietenilor că s-a apucat de făcut muzică.

Dar unul din principalele motive pentru care s-a apucat de rap a fost acela că a vrut să aiba ceva a lui, să nu fie cunoscut drept băiatul viceprimarului: ”Am vrut să îmi arăt mie că pot face ceva pe propriile puteri și după să le arăt și celor din jur”.

”Tata m-a influențat cu muzica”

L-am înrebat de ce rap. De ce nu a încercat să învețe un instrument dacă a vrut să înceapă o carieră muzicală. Petre a spus că a început să câte la chitară, dar pentru a înțelege mai bine notele muzicale.

Dorința de a învăța chitara vine din familie, după cum ne-a spus chiar el: ”Tata a cântat mult în tinerețe la chitar și de asta am vrut să învăț să cânt și eu la un instrument”.

Rap-ul ”vocea străzii” versus fiul unui politician

Cultura hip hop, din care face parte și rap-ul, (fiind unul dintre cele patru elemente definitorii ale hip hop-ului, pe lângă Grafiiti, B-Boy, și DJ) s-a născut în stradă. S-a născut din dorința oamenilor simpli de a-și spune problemele și de a se face auziți de către autorități, între timp s-a transformat în artă, o artă recunoscută la nivel mondial.

YouTube video

Petre ne-a spus că ar fi ipocrit să cânte despre neajunsuri, despre probleme, despre stradă. A ales să își exprime sentimentele, dar mai mult de atât să transmită prin versurile sale un mesaj pozitiv.

”Transmit prin versurile mele ceea ce a-și fi vrut să îmi zic acum doi ani”, speră ca prin versurile sale alți tineri să își găsească puterea să se exprime cât mai creativ și să aibă o gândire cât mai pozitivă, ne-a mai spus Petre.

Pe viitor vrea să se întoarcă în România, chiar dacă s-a acomodat în Marea Britanie. Odată reîntors în țară vrea să continue cu muzica, vrea să facă rap și să își facă o carieră în domeniu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax