Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Scrisoare deschisă pentru ministrul Economiei, din partea unor ONG-uri din Roşia Montană

Publicat


Reprezentanţii a trei ONG-uri de la Roşia Montană au transmis o scrisoare deschisă în atenţia ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, în care reiterează sprijinul pentru proiectul minier din localitate şi crearea locurilor de muncă. Documentul este semnat de Cristian Albu, președinte – Sindicatul Viitorul Mineritului din Roșia Montană, Andrei Jurcă – preşedinte, Asociaţia Pro Roşia Montană şi Marcu Blăjan – preşedinte, Asociaţia Pro Dreptatea Roşia Montană. Puteţi revedea aici declaraţiile ministrului privind proiectul minier de la Roşia Montană, făcute în timpul vizitei în Alba, de săptămâna trecută.

Vă prezentăm textul scrisorii:

„Roşia Montană şi România au nevoie cât mai curând de o decizie pozitivă, au nevoie ca guvernul actual să aibă curajul de a crea miile de locuri de muncă pe care mineritul le poate aduce. Afirmaţiile recente ale Ministrului Economiei, domnul Daniel Chiţoiu, ne-au dat din nou speranţa că noi, minerii din Roşia Montană, putem avea un viitor demn făcând ceea ce au făcut şi strămoşii noştri. Ne bucură vizita domnului Ministru la Roşia Montană şi faptul că domnia sa recunoaşte importanţa mineritului în zonă, dacă acesta este făcut în mod responsabil şi cu atenţie faţa de oameni şi mediu, aşa cum ne dorim şi noi.

Opinia publică s-a obişnuit în ultimii ani ca Roşia Montană să fie transformată în subiect de scandal şi de presiuni politice, de către oameni care par să nu aibă o altă preocupare în această lume. Noi – cei care reprezentăm mai bine de 80% dintre locuitorii comunei – ne-am săturat să tot fim subiect de can-can şi scrisori prin presă, când în joc sunt vieţile noastre!

Prea puţini sunt oficialii care au spus şi au făcut ceva constructiv în ce ne priveşte, pentru ca noi şi copiii noştri să avem un viitor, la noi în comună. De câte ori părea că ne apropiem de un rezultat concret, de repornirea mineritului, de atâtea ori ne-am văzut speranţele năruindu-se. Este inuman un astfel de tratament, niciun om nu merită o astfel de tortură.

Sperăm că de data aceasta, în mandatul dumneavoastră, criteriile economice şi sociale să primeze, pentru a ajuta la dezvoltarea economiei pe baze solide şi la crearea de locuri de muncă. Respingem categoric, prin urmare, orice tentativă de intimidare a membrilor guvernului şi de creare a unei false presiuni la adresa factorilor de decizie, de către oameni care se opun mineritului deşi trăiesc de pe urma lui!

Roşia Montană doreşte repornirea mineritului şi susţine orice demers public în acest sens – acesta este mesajul comunităţii noastre.”


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Alba, în perioada 20-26 ianuarie. Prognoza meteo, în principalele localități din județ

Publicat

Vremea se încălzește ușor spre finalul săptămânii viitoare, însă nu vom scăpa de ceață. Temperaturile maxime vor atinge 8 – 9 grade Celsius, în timp ce minimele vor  coborâ până la -11 … -12 grade Celsius. Doar în ultima zi a săptămânii sunt prognozate ploi și ninsori, însă, având în vedere temperaturile anunțate, este posibil […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Știucă de 1,3 metri, prinsă de un pescar din Alba, pe râul Mureș. A folosit un vobler creație proprie

Publicat

Un pescar din Alba a reușit o captură frumoasă pe râul Mureș, în zona Sâncrai: o știucă de peste 1,3 metri lungime.  Reușita îi aparține unui bărbat din Aiud, care a pescuit sâmbătă, 18 ianuarie, o știucă de 1,3 metri și 9,6 kilograme, pe râul Mureș, în zona Sâncrai. Pescarul spune că a folosit o […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

ACCIDENT la Aiud. Minoră LOVITĂ de un autoturism, după ce a traversat strada neregulamentar. Trafic restricționat

Publicat

Un accident rutier s-a produs duminică după-amiza, în jurul orei 16:40, în municipiul Aiud. O minoră a fost lovită de un autoturism, cel mai probabil după ce a încercat să traverseze strada neregulamentar. Potrivit IPJ Alba, traficul rutier este restricționat pe o bandă pe strada Transilvaniei din Aiud, din cauza unui accident rutier. O minoră […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Gala Premiilor Crapiste 2019, ediția I. PREMII pentru cei mai buni pescari de crap ai județului Alba

Publicat

Gala Premiilor Crapiste 2019, ediția I, unicul de acest gen din România, a fost organizată de către Ghiti Baits și Lucky Carp Club și a reunit cei mai buni pescari de crap ai județului Alba, patroni de bălți, precum și alți invitați din județele vecine. În cadrul evenimentului au fost premiate cu diplome, trofee și […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate