Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scrisori la domiciliu de la FINANŢE: Contribuabilii, anunţaţi că ar putea fi controlaţi de Fisc, în cadrul unei campanii de declarare corectă a obligaţiilor

Publicat

finante lista

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a Judeţului Alba anunţă că ANAF, prin Directia Generală de Servicii pentru Contribuabili derulează o campanie de stimulare a stabilirii şi declarării corecte a obligaţiilor fiscale şi a conformării voluntare la plata a contribuabililor. Aceştia vor primi scrisori la domiciliu prin care vor fi informaţi că urmează un proces de selecţie aleatorie, prin care o parte dintre contribuabili vor face obiectul unei analize de risc, iar in situaţia în care se constată neconcordanţe între datele deţinute de administraţia fiscală şi cele raportate, vor putea fi incluşi, pe viitor, în programele de inspecţie fiscală.

Contribuabililor li se aduce la cunoştinţă, printr-o scrisoare expediată prin Unitatea de Imprimare Rapidă Vâlcea, despre faptul că urmează a se realiza, în perioada următoare, procesul de selecţie aleatorie.

Rolul acestei acţiuni este acela de informare asupra acţiunilor ANAF şi de reamintire a obligaţiilor legale de stabilire, declarare şi plată a obligaţiilor fiscale, nefiind necesar ca destinatarii să se prezinte la sediul organului fiscal în urma primirii scrisorii.

Contribuabilii au posibilitatea să îşi reverifice corectitudinea şi completitudinea îndeplinirii obligaţiilor declarative şi de plată şi, până la data unui eventual control fiscal, să îşi depună declaraţiile care au constatat că sunt nedepuse sau să le rectifice pe cele depuse, dar care au constatat că sunt incorecte, precum şi să îşi achite obligaţiile de plată restante.

Contribuabilii care şi-au declarat corect şi platit integral obligaţiile fiscale nu vor întreprinde nici o acţiune în urma acestei scrisori de atenţionare.

Procedura fiscală prevede ca, înaintea desfăşurării inspecţiei fiscale, organul fiscal are obligaţia să înştiinţeze contribuabilul în legătură cu acţiunea care urmează să se desfăşoare, prin transmiterea unui aviz de inspecţie fiscală, care se comunică, în scris, înainte de începerea inspecţiei fiscale, cu 30 de zile pentru marii contribuabili, respectiv cu 15 zile pentru ceilalţi contribuabili.

Prin exceptie, avizul de inspecţie fiscală se comunică la începerea inspecţiei fiscale în cazul efectuării unei inspecţii fiscale la un contribuabil aflat în procedura de insolvenţă, în cazul în care, ca urmare a unui control inopinat sau încrucişat, se impune începerea imediată a inspecţiei fiscale sau pentru extinderea inspecţiei fiscale la perioade, impozite, taxe şi contribuţii, altele decât cele cuprinse în avizul de inspecţie fiscală.

Emiterea avizului de inspecţie fiscală nu este necesară în cazul controlului inopinat şi al controlului încrucişat, în cazul unor acţiuni îndeplinite ca urmare a solicitării unor autorităţi, potrivit legii, în cazul refacerii inspecţiei fiscale ca urmare a unei decizii de soluţionare a contestaţiei sau pentru soluţionarea unor cereri ale contribuabilului.

Citește și  Calendar obligații fiscale pe luna martie 2014

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. vali

    vineri, 25.10.2013 at 08:49

    Foame mare mon cher.Condusi de indoctrinati politici, hoti si foarte buni „profesionisti”.
    Felicitari!!!!!
    Saraca tara bogata!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax