Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scroafele cu purcei vor dispărea din gospodăriile țăranilor. Proiect de ordin: Maxim 5 porci în cotețele de la țară. DOCUMENT

Publicat

p

Gospodăriile de subzistență din mediul rural vor fi afectate de o nouă prevedere. Un proiect al Ministerului Agriculturii prevede că oamenii nu mai au voie să țină mai mult de 5 porci în propria gospodărie.

De la acest număr în sus gospodăria se transformă în exploatație comercială, ceea ce presupune respectarea unor reguli de bio-securitate stricte. Adică gospodarul va respecta aceleași reguli valabile în cazul fermelor mari.

Printre acestea, vorbim despre dușul obligatoriu pentru proprietar, înainte să intre în cocina porcilor.

O măsură fantezistă, în condițiile în care un mare număr delocuințe din mediul rural nu au apă curentă, iar veceul este în curte, afară.

În plus, est nevoie spații de anesteziere şi sacrificare.

O scroafă cu purcei va transforma curtea în exploataţie comercială, iar proprietarul va fi nevoit să aibă un filtru de securitate, medic veterinar angajat şi două garduri în zona animalelor. Cel care va trebui să opereze toate aceste modificări va fi chiar țăranul.

Potrivit proiectului, ca să ţină șase porci, orice gospodanr trebuie să dețină persoană juridică, adică PFA.

Apoi, va fi nevoit să facă duş şi să îşi schimbe hainele înainte să intre la porci, să aibă cocina înconjurată cu două garduri, sală de tăiere şi medic veterinar angajat.

Ordinul 24, deocamdată în stadiu de proiect, poate fi consultat AICI.

Proiectul de ordinul Nr. 24 din 29.01.2021 pentru stabilirea dimensiunilor tipurilor de exploataţii de suine pe teritoriul României prevede:

ART 1 a) Exploataţie comercială de suine-exploataţie de creștere a suinelor înregistrată în Sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor, indiferent de numărul de suine, care îndeplineşte prevederile normelor sanitare veterinare privind măsurile de biosecuritate şi este autorizată sanitarveterinar

Art. 2. Responsabilitatea trecerii dintr-un tip de exploataţie în altul, aşa cum sunt prevăzute la art.1, intră în obligaţia crescătorilor de suine.

Documentul respectiv reprezintă o continuare a politicii guvernelor anterioare. Primul ministru al Agriculturii care a pornit acest demers este Petre Daea, în 2019.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. FLORIN

    duminică, 14.02.2021 at 10:19

    asta duce la desfintarea parlamentului romanie , nici acolo nu avem nevoie de mai mult de 5 porci

  2. pilu

    duminică, 14.02.2021 at 12:19

    Asta era tata, aici era evaziunea. Mult studiu ati facut pana ati ajuns la tampenia asta. Da ce te poti astepta de la handicapati cu studii nefacute.

  3. Ionel

    duminică, 14.02.2021 at 14:39

    Ăștia au uitat că vorbesc despre România. Da, pentu a respecta norme civilizate de igienă și biosecuritate … adică peste 100 de ani și în România… când țăranul român o să fie o specie o specie de mult dispărută.

    Între timp, oare o să poată Pleșa să scoată găinile din centrul Municipiului Alba Iulia? sau numărăm ouăle în continuare?

  4. Cris

    duminică, 14.02.2021 at 19:56

    In sfârșit o masura normala.De aia nu găsești angajați pt fabrici că stau acasă și cresc cu tot felul de resturi și prostii animale pe care le comercializeaza.Nu e vb de bani,că pierde fiindcă nu le taxează Statul ci de sănătate.NIMENI nu verifica animalele astea.Sa nu mai zic de condițiile în care trăiesc și ele și de fata satului românesc.Plin de mirosuri,de lătrături și grohăituri ,cu panza freatica infestata de pisălău ,etc.Majoritatea nu vad decât că le-a luat pâinea de la gură.Da mai mergeți mai la munca că alearga firmele după angajați la zeci și sute de km și nu găsesc !Vreți toți să stați acasă,cu sticla în fața și să aruncați cate ceva la animale din când în când și gata.Mai un ajutor/pomana de la Stat pe spinarea altora de muncesc și fac naveta de la 5 dimineață până la 18 seara,când ajung acasă….Vouă vi se pare normal sa faceți concurenta neloiala fermelor unde se investesc bani in conditii de trai,igiena și sănătate(au medici veterinari angajați,agronomi,etc).Daca ar fi după voi,sa dispară fermele și fabricile,să ne întoarcem în Evul Mediu;stam toți acasă și facem troc,fiecare cu ce produce !

  5. Eu

    duminică, 14.02.2021 at 22:59

    Cred că ăștia vor sa fie gâdilați cu furca la coaste. As vrea sa vad curajosul ăla care va intra pe proprietatea omului să-i numere porcii.Eu cred că retardații ăștia nu știu ce război civil vor porni…ia tu și ultima bucățică de la gura omului, și vor vedea ei că Ceaușescu a fost omorât cu milă pe langa ce vor păți ei….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax