Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Scump doamnă, scump! Județul Alba, pe locul 2 în topul celor mai piperate prețuri la produsele de la tarabă

Publicat

Alba ocupă locul 2 în topul celor mai scumpe județe din țară. Asta este concluzia la care au ajuns analiștii care și-au aruncat privirile asupra prețurilor de tarabă ale fructelor și legumelor și, mai precis, cum au evoluat acestea în cei patru ani de criză. Astfel, dacă în județe precum Cluj sau Brașov, produse precum cartofii, varza sau roșiile s-au ieftinit, în Alba comercianții nu numai că țin la preț, dar își permit să îl mai și crească.

Econtext a publicat o analiză în care a arătat care sunt prețurile actuale în piețele românești și care sunt cele mai scumpe județe din acest punct de vedere. Mergând mai departe, aceștia și-au propus să compare prețurile unor produse de bază cu cele din urmă cu patru ani, înainte de criza economică. Intrat sub lupa analiștilor, județul Alba nu se prezintă ca o locaţie în care ţi-ai dori „să-ți faci piața”.

După Covasna, județul poziționat pe locul 1 în topul scumpirilor din 2012, județul nostru se menține puternic pe poziție, cu prețuri mai mari decât în alte zone din țară. Spre exemplu, dacă în Alba un coș de cumpărături ce va conține un kilogram de cartofi (1,19 lei kg), un kilogram de varză (2,38 lei kg) şi un kilogram de roșii (4,90 lei) costă 8,47 lei, la doar 70 de kilometri distanță, în Sibiu, aceleași produse costă 6,25 lei.

Mai mult decât atât, potrivit analizei Econtext, dacă înainte de criză Alba se poziționa pe locul 5 în acest top, în doar 4 ani de criză a reușit să escaladeze vertiginos și să ocupe un deloc onorabil loc 2 în topul celor mai scumpe piețe din țară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax