Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scumpirea gazelor pentru consumatorii casnici, amânată până la 1 noiembrie. Se aşteaptă aprobare în Parlament

Publicat

gazModificarea preţului final al gazelor pentru comsumatorii casnici ar urma să intre în vigoare de la 1 noiembrie. Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a amânat decizia de majorare, până la aprobarea în Parlament, prin lege, a OUG 64/2016.

„Am amânat decizia privind prețul gazelor până după aprobarea în Parlament a OUG 64, întrucât vor fi operate modificări care vor avea impact major și asupra prețului final. Este vorba de faptul că va fi dereglementat serviciul de înmagazinare și, totodată, vor fi modificate cotele obligatorii de tranzacționare pe bursă pentru producători”, a declarat Niculae Havrileț, președintele ANRE.

Ordonanța de Urgență nr. 64/2016 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale 123/2012 aduce mai multe modificări substanțiale legislației din sectorul gazelor. Astfel, producătorii de gaze vor trebui să vândă prin intermediul bursei 70% din producție și, totodată, OPCOM va deveni singura bursă angro de gaze naturale recunoscută prin legislație.

În urmă cu o săptămână, vicepreședintele ANRE, Emil Calotă, declara că prețul gazelor pentru consumatorii casnici ar trebui să crească cu 6% în medie în trimestrul al patrulea.

sursă: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax