Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scurgere masivă de documente: Cum încerca Uber să obțină sprijin la cel mai înalt nivel. Director: ”Suntem al naibii de ilegali”

Publicat

Scurgerile de fișiere confidențiale au dezvăluit informații din interioar legate de modul în care gigantul tehnologic Uber a încălcat legile, a păcălit poliția, a exploatat violența împotriva șoferilor și a făcut lobby în secret în fața guvernelor, pentru a reuși o expansiune globală.

Scurgerea de date fără precedent, către publicația The Guardian, a peste 124.000 de documente – cunoscute sub denumirea de fișiere Uber – scoate la iveală practicile dubioase din punct de vedere etic.

Informațiile expluse acoperă o perioadă de cinci ani în care Uber a fost condus de co-fondatorul său Travis Kalanick, care a încercat să forțeze introducerea serviciului de taxi alternativ în orașe din întreaga lume, chiar dacă asta a însemnat

Datele arată cum Uber a încercat să obțină sprijin de la primii miniștri, președinți, miliardari, oligarhi și baroni mass-media.

Mai mult, directorii Uber erau conștienți cu privire la încălcarea legii de către companie, un director glumind că au devenit „pirați”, iar altul recunoscând: „Suntem doar al naibii de ilegali”.

Cache-ul de fișiere, care se întinde între 2013 și 2017, include peste 83.000 de e-mailuri, mesaje iMessage și mesaje WhatsApp, inclusiv comunicări deseori sincere și nevoalate între Kalanick și echipa sa de directori de top.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax