Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scutiri de impozit pe clădiri ,aprobate în CL pentru 3 societăţi care prestează servicii sociale în Alba Iulia

Publicat

În atenţia consilierilor locali  reuniți în şedinţă, marţi, a fost  adus un proiect de hotărâre prin care se solicită aprobare scutirii de impozit sau a reducerii cu 50% în cazul a cinci asociaţii şi societăţi care activează în domeniul social. Acestea fie au angajate persoane cu handicap fie prestează servicii sociale.

Este vorba despre propunerea de reducere cu 50% a impozitului pe clădiri şi teren pentru „Elisa Med” SRL, care are angajate 8 persoane cu handicap. De asemenea, este solicitată scutirea de la impozit pentru imobile pentru Societatea de Ajutorare „Diakonia”, locaţiile Casa Elim, Casa Ararat, Casa Iope, CRED Sf Iosif, Asistenţa socială unde îşi desfăşoară activitatea 50 de tineri cu handicap, Uniunea Societate Cooperativă Meşteşugărească (13 persoane cu handicap). Un alt caz este cel al Asociaţiei „Pakiv”, care desfăşoară activităţi social-umanitare şi de implementare a unor proiecte prin Fondul European Social şi „AS 2001 Alba Iulia”, care are are acreditări în servicii sociale. Şi pentru acestea este înaintată cerere pentru scutire de impozit pe clădiri.

O parte din consilierii locali au acordat o mare atenție acestui proiect de hotărâre astfel că, în opinia lor doar trei din cele cinci societăți și asociații merită să beneficieze de aceste scutiri. Este vorba despre SC. Elisa Med SRL Alba Iulia, Societatea de Ajutorare „Diakonia” și Unirea Societate Cooperativă Meșteșugărească. Celelalte două solicitante, Asociația „A.S. 2001 Alba Iulia” și Asociația Pakiv România nu vor beneficia de aceste scutiri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: ASTĂZI: Şedinţă la Consiliul Local Alba Iulia. Vezi proiectele APROBATE | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax