Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Scutiri de la plata majorărilor de întârziere pentru datornicii Primăriei din Alba Iulia. Creanțe de peste 28 de milioane lei

Publicat

La sfârșitul anului 2012, datoriile contribuabililor persoane fizice și juridice la bugetul local al municipiului Alba Iulia erau în sumă de 28.701.247 lei, din care 21.329.520 lei reprezentau restanţele societăților comerciale aflate în insolvență. Acesta este motivul pentru care autoritățile locale analizează posibilitatea scutirii de la plata majorărilor de întârziere a contribuabililor, însă cu respectarea anumitor condiții.

Prin scutirea de la plata acestor creanțe accesorii, reprezentanţii Direcției de Venituri din cadrul Primăriei Alba Iulia arată că s-ar putea stimula încasarea veniturilor la bugetul local, ceea ce ar determina achitarea arieratelor înregistrate de municipiul Alba Iulia.

Pentru a beneficia de scutirea la plată, contribuabilii persoane fizice sau juridice vor trebui să depună până la 30 aprilie 2013 o cerere de acordare a înlesnirilor de plată  la Direcția de Venituri din cadrul Primăriei Alba Iulia și îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:

– au achitat până la 30 aprilie  2013 toate obligațiile fiscale principale, scadente la 31.12.2012

– au achitat integral până la 30 aprilie 2013 sumele reprezentând amenzi exigibile de orice fel, luate în debit de către Direcția de Venituri până la 30.12 2012, cu excepția celor contestate pentru care, potrivit legii, executarea actului prin care s-a aplicat amenda este suspendată.

La sfârșitul anului 2012 existau 9.078 contribuabili cu restanțe la plata obligațiilor fiscale la bugetul local al municipiului Alba Iulia, dintre care 7.916 persoane  fizice și 1.162 de persoane juridice.

Aprobarea scutirii de la plata acestor creanțe va fi analizată de consilierii locali în ședința de marți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: ASTĂZI: Şedinţă la CL Alba Iulia. Se aprobă utilizarea sumelor din excedent bugetar pentru obiective de dezvoltare | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax