Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scutiri la plata impozitelor pe locuinţe, terenuri şi maşini, pentru aparţinătorii persoanelor cu handicap grav. Proiect de modificare a Codului Fiscal

Publicat

impozit casa Aparținătorii persoanelor cu handicap grav sau accentuat ar urma să fie scutiți de plata impozitelor pe imobilul de domiciliu, terenul aferent și autoturismul personal. Sunt prevederi dintr-un proiect de modificare a Codului Fiscal.

Potrivit reglemetărilor actuale, doar persoanele cu handicap pot beneficia de aceste scutiri, nu și aparținătorii legali ai acestora.

“Prin această propunere considerăm că se face dreptate aparținătorilor legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat, care, deși au același domiciliu cu persoana adultă cu handicap pe care o îngrijesc, nu pot beneficia de prevederile Codului Fiscal”, arată inițiatorii în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Legea nr. 227/2015 Codul Fiscal. Art. 485. Alin. (1) se modifică și se introduce litera g) cu următorul cuprins:

„g) Aparținătorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat vor fi scutiți de plata impozitului pe clădirea de domiciliu și pe terenul aferent acesteia, precum și de plata impozitului pe autoturism.”

Inițiativa legislativă a fost pusă în dezbatere publică la Senat, pe 4 aprilie, în calitate de primă Cameră sesizată.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax