Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scutul pădurii: Acțiune soldată cu amenzi, cercetări pentru infracțiuni de tăiere ilegală şi furt de arbori

Publicat

camion lemne transportPoliţiştii din zona Blajului şi a Sebeşului au făcut controale, în teren, pentru combaterea tăierilor ilegale de material lemnos. Au fost constatate, în flagrant delict 3 infracțiuni de tăiere ilegală şi furt de arbori şi a fost documentată activitatea infracțională a 4 persoane cercetate pentru acelaşi tip de infracțiuni.

Joi, în jurul orelor 15.00, poliţiştii din Crăciunelu de Jos l-au prins, în flagrant delict, pe un bărbat de 42 de ani, din comună, în timp ce sustrăgea 3 arbori, tăiaţi fără drept, din locul numit „Bercul Morii”.

Este cercetat penal, pentru tăiere, fără drept de arbori şi furt de arbori.

În aceeaşi zi, în jurul orelor 12.40, poliţiştii Postului de Poliție Cîlnic l-au depistat, în flagrant delict, pe un tânăr de 23 de ani, din comună, în timp ce tăia arbori de pe un teren ce aparţine primăriei comunei.

Au fost recuperaţi 13 arbori, de esenţă salcâm, iar faţă de tânărul care i-a tăiat a fost întocmit dosar penal pentru tăiere, fără drept, de arbori.

În jurul orelor 15.00, poliţiştii Postului de Poliţie Săsciori, în timp ce acţionau împreună cu lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Valea Sebeşului, l-au prins în flagrant, pe un tânăr de 19 ani, din Săsciori, în timp ce tăia arbori, în zona numită “Bobăi”. Valoarea pagubei a fost estimată la 1.141 de lei.

Materialul lemnos tăiat fără drept, a fost recuperat, în vederea valorificării, iar căruţa ce era folosită la sustragerea lui a fost indisponibilizată, în vederea confiscării.

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, şi furt de arbori tăiaţi fără drept.

Tot ieri, poliţiştii din Jidvei, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Blaj, au reuşit documentarea activităţii infracţionale a lui C.A.C., de 19 ani, din comuna Jidvei, care în perioada decembrie 2016 – 5 ianuarie 2017, a tăiat, fără drept și a sustras mai mulţi a arbori, de esență stejar, a căror volum a fost estimat la 4 metri cub material lemnos.

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Alţi 3 tineri, de 17, 20 şi 30 de ani, din comuna Jidvei sunt cercetaţi penal, pentru tăiere ilegală şi furt de arbori, pentru că în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017 ar fi tăiat şi sustras 28 de arbori, de esenţă carpen, stejar şi salcâm, din pădurile ce aparţin Primăriei Jidvei şi unei parohii din comună.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax