Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scutul Pădurii: Controale în mai multe localități din Alba. Polițiștii au dat amenzi și au confiscat lemnul fără documente

Publicat

Polițiștii din Alba, specializați în combaterea delictelor silvice, împreună cu silvicultorii au continuat controalele la societățile comerciale care exploatează și comercializează material lemnos. În ultimele două zile au fost confiscați 463 de metri cubi de material lemnos și au fost aplicate amenzi în valoare de 28.000 de lei.

În perioada 22 – 23 aprilie 2020, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Alba, au efectuat controale la 3 societăți comerciale din județ, specializate în exploatarea și comercializarea materialului lemnos.

Astfel, în urma unui control efectuat la o societate cu sediul în Bucerdea Grânoasă s-a constatat că reprezentanții asteia au expediat 32 de metri cubi de material lemnos, din diverse specii, în plus față de volumul înscris în documentele care privesc proveniența.

Administratorul societății a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar complementar s-a dispus confiscarea valorică a celor 32 de metri cubi de material lemnos.

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din comuna Ciuruleasa, s-a constatat că reprezentanții acesteia au expediat 41 de metri cubi de material lemnos, fără a fi respectate normele privind depozitarea în platforma primară. Și în acest caz, administratorul societății a fost sancționat contravențional, iar complementar s-a dispus confiscarea celor 41 de metri cubi de material lemnos.

Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială care exploatează material lemnos pe raza comunei Valea Lungă, s-a constatat că reprezentanții acesteia au expediat 391 de metri cubi de material lemnos, fără respectarea condițiilor legale. Reprezentatul societății a fost sancționat contravențional și s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 391 metri cubi de material lemnos.

Sursă: IPJ Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Paduraru

    vineri, 24.04.2020 at 14:37

    Nimeni nu controleaza camioanele supraincarcate cu lemne care strabat strazile din Sebes zi si noapte. DE CE OARE ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate