Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scutul Pădurii: Doi tineri din comuna Lupşa, cu dosare penale pentru tăiere ilegală de arbori. Poliţiştii au confiscat 77 mc de lemn

Publicat

copaci-taiatiDoi tineri din comuna Lupşa sunt cercetaţi penal pentru tăiere fără drept de arbori, în urma unei acţiuni organizate de poliţişti şi lucrători silvici pe raza localităţii Muşca, comuna Lupşa, în Munţii Apuseni. În urma acţiunii, autorităţile de control au confiscat 77 mc de material lemnos.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Baia de Arieş împreună cu poliţişti ai Postului de Poliţie Lupşa şi lucrători ai Ocolului Silvic Valea Arieşului – Cîmpeni au efectuat, marţi, controale în pădurile administrate de stat, situate pe raza localităţii Muşca, comuna Lupşa.

Cu ocazia controlului a rezultat că, dintr-o parcelă de pădure situată în locul numit Fălăstaie, au fost tăiaţi 52 de arbori, din specia molid, nemarcaţi. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că arborii au fost tăiaţi ilegal, în perioada 15 aprilie – 2 mai, de către Ş.I.C. (27 de ani), din comuna Lupşa.

În locul respectiv, au fost identificaţi 45 de metri cubi de material lemnos, iar la domiciliul lui Ş.I.C. au fost găsiţi alţi 20 de metri cubi material lemnos, care ar proveni din tăieri ilegale făcute în aceeaşi zonă.

Totodată, nu departe de locul primei constatări, poliţiştii au identificat un camion încărcat cu 12,4 metri cubi de material lemnos, care ar fi fost tăiat ilegal, în perioada 5-9 mai, de către P.D.G. (26 de ani) din comuna Lupşa.

Faţă de cei doi bărbaţi au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.

Cei 77 de metri cubi de material lemnos au fost ridicaţi în vederea confiscării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax