Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scutul pădurii, în Alba: 370 de metri cubi de material lemnos, confiscat de la o firmă din Alba Iulia. Amenzi de 24.000 de lei


Publicat

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu specialiştii silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Într-o singură zi au fost făcute 60 de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au confiscat peste 373 de metri cubi de material lemnos.

Potrivit IPJ Alba, la data de 4 iunie 2020, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi și specialiști silvici.

Cu această ocazie, au fost efectuate 60 de controale, din care 10 în fondul forestier, 49 pe drumurile publice şi la un loc de depozitare și comercializare a materialului lemnos.

În trafic au fost verificate 104 de autovehicule şi 5 căruţe.

Poliţiştii au aplicat, în total, 102 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.230 de lei, din care 8 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 373,19 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 5 infracțiuni, toate la Codul Silvic.

Exemplu:

La data de 04 iunie 2020, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în urma unu control efectuat la o societate comercială, din Alba Iulia, au constat faptul că, aceasta a expediat avize de însoțire a mărfii, pentru cantitatea de 369,76 metri cubi de material lemnos, din alte locuri decât cele corespunzătoare provenienței legale.

Față de societatea comercială a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă de 3.000 de lei și confiscarea valorică a materialului lemnos.

foto: arhivăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Paduraru

    sâmbătă, 06.06.2020 at 06:51

    Dar la Sebes ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ABRUD

Din ce localități din Alba provin cele șapte persoane confirmate în ultimele 24 de ore, cu noul coronavirus

Publicat

Cele șapte cazuri noi confirmate de DSP Alba, joi 16 iulie, sunt contacți direcți ai unor persoane deja confirmate cu noul coronavirus. 

Noile cazuri sunt din următoarele localități:

Patru cazuri în Alba Iulia, două din Abrud și unul din Aiud.

CITEȘTE ȘI: ALBA: 7 infectări noi, în ultimele 24 de ore. Câte cazuri active sunt în județ și care este situația de la începutul epidemiei

Reamintim că la nivelul județului sunt active 53 de cazuri, iar de la începutul pandemiei sunt înregistrate 518 cazuri până în prezent.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 7 infectări noi, în ultimele 24 de ore. Câte cazuri active sunt în județ și care este situația de la începutul epidemiei

Publicat

Au fost înregistrate 518 cazuri de COVID-19 în județul Alba, în total, potrivit datelor transmise joi, 16 iulie, de către Direcția de Sănătate Publică.

Numărul cazurilor noi este de 7 și al celor active de 53.

437 persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 28 decese, de la începutul epidemiei.

VEZI ȘI: Din ce localități din Alba provin cele șapte persoane confirmate în ultimele 24 de ore, cu noul coronavirus

Miercuri, în Alba au fost prelucrate 525 de teste (355 la DSP și 170 la SJU). Numărul total de teste efectuate în județ a ajuns la 32.906.

PRECIZARE DSP Alba: Noile cazuri depistate sunt din 3 localități, unele dintre ele fiind contacti direcți ai unor persoane deja confirmate.

Până miercuri erau raportate 511 cazuri (0 noi, 46 active), 437 vindecări, 28 decese, 32.381 teste prelucrate (528 de teste în ultimele 24 de ore).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Scenariu sumbru în luna august: Guvernul prognozează până la 1.600 de noi cazuri zilnice de coronavirus

Publicat

transport roman coronavirus

COVID-19 ne lovește în plin în luna august. Cel puțin așa arată datele guvernului. Specialiștii se așteaptă ca de luna viitoare să avem până la 1.600 de cazuri noi zilnic.

„Luând în considerare diferite cifre medii constante de cazuri confirmate pentru următoarea perioadă și ținând cont de absența legislației în domeniu pentru aplicarea măsurilor specifice de limitare a răspândirii infecției poate fi influența viteza de evoluție, în special în contextul estival în care se creează aglomerații în zone turistice răspândite pe tot teritoriul național ne putem aștepta la o dublare a numărului de cazuri noi la 12-14 zile. Începând de la jumătatea lunii iunie, evoluția cazurilor noi confirmate a urmat o rata de reproducere supraunitara. Menținerea acestui trend de evoluție a situației ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1.200 – 1.600 la jumătatea lunii august”, se arată în nota de fundamentare a hotărârii de guvern.

Potrivit notei de fundamentare, care trece în revistă infecțiile cu coronavirus în România de la izbucnirea epidemiei, evoluția cazurilor active a urmat un trend puternic ascendent de la începutul lunii martie până la sfârșitul lunii aprilie. Primul vârf a fost atins la data de 29 aprilie 2020, dată la care era înregistrat un număr de peste 8.200 de cazuri active, perioada imediat următoare fiind caracterizată de o pantă descendentă alungită, până la data de 2 iunie, când începe să se constate o ușoară creștere, care devine accentuată începând cu data de 16 iunie 2020 și continuă și în prezent.

„Acest trend puternic ascendent s-a înregistrat în urma măsurilor de relaxare, dar mai ales în urma suspendării legislației care reglementează măsura izolării/carantinei și absenței mecanismelor de control al interacțiunii interumane, inclusiv cu persoanele cunoscute ca fiind infectate”, se arată în documentul guvernului.

sursa: digi24.ro, g4media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Inundații extreme în Palermo, Italia. Precipitațiile căzute în doar două ore, echivalente cu ploaia dintr-un an

Publicat

Foto: CMS - Centro Meteorologico Siciliano - ODV

Cel puţin două persoane au murit în sudul Italiei în urma inundaţiilor care au avut loc, în noaptea de miercuri spre joi, în oraşul Palermo din Sicilia, scrie ANSA. Primarul Leoluca Orlando a anunţat că, timp de două ore, a fost înregistrată cea mai mare cantitate de precipitații din istoria oraşului, echivalentă cu ploaia dintr-un an.

Potrivit acestuia, fenomenul meteo extrem nu a fost anunțat. „Este cea mai violentă ploaie din istoria orașului, egală cu ceea ce obținem într-un an” a mai explicat primarul, citat de euroweeklynews.com

Conform European Severe Weather Database (ESWD), cantitatea de precipitații căzută în circa două ore și jumătate a fost de 125 mm, respectiv 125 de litri / mp. Potrivit Centrului Meteorologic Sicilian (Centro Meteorologico Siciliano – CMS), într-o zonă din Palermo cantitatea de precipitații căzută în aproximativ două ore a fost de 134 de litri / mp, mai multe drumuri fiind complet acoperite de apă, care a atins în unele locuri 1,5 – 2 metri înălțime.

Zeci de mașini au fost luate de puhoaie și purtate pe străzile din Palermo pe distanțe de zeci de metri.

Oamenii s-au trezit captivi în mijlocul apelor, unii s-au salvat singuri, iar alții au fost ajutați de trecători.

Ruperea de nori a paralizat o mare parte din Palermo și a lăsat mii de locuințe fără curent electric.

sursa: digi24.ro, Centro Meteorologico Siciliano – CMS

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate