Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scutul pădurii, în Alba: 370 de metri cubi de material lemnos, confiscat de la o firmă din Alba Iulia. Amenzi de 24.000 de lei

Publicat

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu specialiştii silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Într-o singură zi au fost făcute 60 de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au confiscat peste 373 de metri cubi de material lemnos.

Potrivit IPJ Alba, la data de 4 iunie 2020, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi și specialiști silvici.

Cu această ocazie, au fost efectuate 60 de controale, din care 10 în fondul forestier, 49 pe drumurile publice şi la un loc de depozitare și comercializare a materialului lemnos.

În trafic au fost verificate 104 de autovehicule şi 5 căruţe.

Poliţiştii au aplicat, în total, 102 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.230 de lei, din care 8 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 373,19 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 5 infracțiuni, toate la Codul Silvic.

Exemplu:

La data de 04 iunie 2020, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în urma unu control efectuat la o societate comercială, din Alba Iulia, au constat faptul că, aceasta a expediat avize de însoțire a mărfii, pentru cantitatea de 369,76 metri cubi de material lemnos, din alte locuri decât cele corespunzătoare provenienței legale.

Față de societatea comercială a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă de 3.000 de lei și confiscarea valorică a materialului lemnos.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Paduraru

    sâmbătă, 06.06.2020 at 06:51

    Dar la Sebes ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax