Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Scutul Pădurii”: Peste 2000 de brazi tăiaţi ilegal, într-o lună. Poliţiştii au confiscat încă 92 de pomi de Crăciun, la Meteș și în Munții Apuseni

Publicat

brazi, pomi de craciun, ocolu silvic Poliţiştii din Alba au continuat acţiunile de combatere a tăierilor ilegale de pomi de Crăciun, confiscând în total, de la debutul acestor acţiuni, 2.179 de brazi. Vineri, poliţiştii au depistat un bărbat din comuna Poiana Vadului, în timp ce transporta 42 de pomi de Crăciun care nu erau marcați. Duminică, oamenii legii au depistat un alt bărbat, din comuna Horea, în timp ce transporta 50 de pomi de Crăciun fără documente.

La data de 18 decembrie, în jurul orei 11.20, poliţiştii posturilor de poliţie Ighiu și Meteş, în timp ce executau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN 74, în afara localității Meteş, l-au depistat pe un bărbat de 49 de ani, din comuna Poiana Vadului, în timp ce transporta cu o autoutilitară, 77 de pomi de Crăciun.

Dintre aceştia, 42 nu erau marcaţi, iar şoferul autoturismului nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Faţă de şoferul autoutilitarei a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cei 42 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi.

La data de 20 decembrie, în jurul orei 13.30, poliţiştii din Baia de Arieş, împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Lupşa l-au depistat pe un bărbat de 48 de ani, din comuna Horea, care transporta cu o autoutilitară, pe DN 75, 50 de pomi de Crăciun pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Şoferul autoutilitarei a fost sancţionat contravenţional, iar cei 50 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Valea Arieşului Câmpeni, pentru valorificare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax