Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scutul Pădurii: Transport ilegal de lemn şi pomi de Crăciun abandonați, confiscați de polițiști, la Cugir și Scărişoara

Publicat

exploatare lemnPolițiștii au continuat acţiunile pentru combaterea transportului ilegal de material lemnos. Oamenii legii au depistat joi, pe raza orașului Cugir, un camion încărcat cu zece metri cubi de material lemnos, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale. Tot joi, poliţiştii Postului de Poliţie Scărişoara au identificat, în locul numit „După Runc”, 20 de pomi de Crăciun, tăiaţi în mod ilegal şi abandonaţi.

La data de 19 noiembrie, Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, în timp ce efectuau o acţiune de verificare şi control privind legalitatea transportului de material lemnos, pe raza oraşului Cugir, au depistat un camion, încărcat cu 10 metri cubi de material lemnos, din specia fag, pentru care, conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că avizul de însoţire prezentat era expirat, iar cantitatea de lemn transportată nu corespundea cu cea menţionată în aviz.

Faţă de şoferul camionului a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 19 al.1 din Legea 171/2010, cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei, iar întreaga cantitate de material lemnos, a fost confiscată.

Poliţiştii au continuat totodată acţiunile specifice, în vederea prevenirii şi combaterii de pomi de Crăciun.

Astfel, joi, 19 noiembrie, în urma unui control în teren, efectuată împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Horea Apuseni, poliţiştii Postului de Poliţie Scărişoara au identificat, în locul numit „După Runc”, 20 de pomi de Crăciun, tăiaţi în mod ilegal şi abandonaţi.

Pomii de Crăciun au fost predaţi reprezentanților ocolului silvic, pentru valorificare, iar poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării persanelor care i-au tăiat, în mod ilegal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax