Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Se amână alegerile locale, iar mandatele se prelungesc. Partidele pot depune contribuții în bani, în loc de liste cu susținători

Publicat

m

Alegerile locale se amână, iar mandatul aleșilor locali va fi prelungit până cel târziu în 31 decembrie. De asemenea, la depunerea candidaturilor partidele, alianțele politice sau electorale pot opta să depună contribuții electorale în bani, în loc de liste de susținători. Prevederile se regăsesc într-un proiect de ordonanță de urgență, potrivit vicepremierului Raluca Turcan.

Anunțul privind amânarea alegerilor locale a fost făcut de Raluca Turcan la începutul ședinței de guvern, potrivit hotnews.ro.

Conform actului normativ, la depunerea candidaturilor partidele, alianțele politice sau electorale pot opta ca, în locul depunerii listelor de susținători, să facă dovada depunerii în contul bancar deschis pentru campania electorală a unor contribuții electorale în valoare de cel puțin 50 de salarii de bază minime brute pe țară.

„Alegerile trebuie organizate în context sigur. Autoritatea Electorală Permanentă împreună cu ministrul internelor și ministerul lucrărilor publice au inițiat proiect de ordonanță de urgență pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali până cel târziu la data de 31 decembrie 2020”, a anunțat Turcan.

Potrivit proiectului ordonanței de urgență, procedurile privind organizarea alegerilor locale se iniţiază în cel mult 3 luni de la data încetării duratei stării de urgenţă instituite prin decretul președintelui, dar nu mai târziu de 3 luni de la data încetării duratei normale a mandatelor autorităților administrației publice locale.

”Art. 5 – Prin derogare de la prevederile art. 47 alin. (1) și art. 49 alin. (2) din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, pentru a propune candidaturi în toate circumscripţiile electorale la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale pot opta să depună la Biroul Electoral Central, în cel mult 30 de zile de la începerea perioadei electorale, liste de susținători la nivel național, care cuprind un număr minim de 25.000 de alegători, din care cel puțin 500 de alegători în fiecare județ și 1.000 de alegători în municipiul București.

Art. 6. – (1) Prin excepție de la prevederile art. 5, pentru a depune candidaturi într-un județ sau municipiul București la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale pot opta ca, în locul depunerii listelor de susținători, să facă dovada depunerii în contul bancar deschis pentru campania electorală la nivelul județului respectiv sau al municipiului București, după caz, a unor contribuții electorale în valoare de cel puțin 50 de salarii de bază minime brute pe țară”, prevede proiectul.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax