Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Se aplică noul sistem de penalităţi de întârziere la plata impozitelor. Restanţierii achită în plus pentru fiecare zi de depăşire a datei limită

Publicat

De la 1 iulie, cei care întârzie la plata impozitelor vor plăţi penalităţi pentru fiecare zi în care depăşesc data limită. Noul sistem de penalităţi de întârziere la plata impozitelor este prevăzut de modificări la Codul de Procedură Fiscală.
Potrivit noilor reglementări, contribuabilii cu restanţe vor achita o penalitate de 0,02 la sută din suma datorată, pentru fiecare zi de întârziere, până în momentul plăţii. Acesta reprezintă un nivel anual de 7,3%.
Anterior datei de 1 iulie, nivelul penalităţilor de întârziere era calculat în funcţie de perioada de întârziere. Dacă plata impozitului era efectuată în primele 30 de zile de la scadenţă, nu se percepeau penalităţi de întârziere. Dacă restanţa era între 31 şi 90 de zile, penalităţile erau calculate la nivelul de 5%. Pentru intervale mai mari de timp, acestea ajungeau la 15%.

Sursa: hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax