Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elevii îşi pregătesc ghiozdanul pentru şcoală. Vezi cât costă rechizitele anul acesta

Publicat

Elevii şi părinții mai au la dispoziţie două săptămâni şi câteva zile de vacanță, timp în care pot face o vizită în librării, care s-au aprovizionat deja cu rechizite școlare. De la creioane, caiete, stilouri, penare și până la ghiozdane cu „Spiderman” sau „Hannah Montana”, oferta este pentru toate preferinţele şi buzunarele.

Odată cu venirea lunii septembrie, a debutului noului an școlar, magazinele scot pe tarabă ofertele de rechizitele școlare, iar părinții se grăbesc să le cumpere copiilor cele de trebuință pentru următoarele nouă luni. Familiile au început deja să sondeze piața și chiar să cumpere produse necesare pentru şcoală.

Comercianţii ne-au declarat că produsele de care dispun sunt diverse, de la cele foarte accesibile până la obiectele pretenţioase. Prețurile rechizitelor şcolare au rămas aceleași ca anul trecut, iar unele magazine au oferte la pachet. Spre exemplu, la „Diverta”, în centrul comercial Alba Mall se pot găsi ghiozdane gata echipate cu ce este necesar. Prețul unui astfel de ghiozdan variază de la 40 de lei la 110 lei.

În alte magazine, prețul unui caiet cu 48 de file, clasic variază, de la 1 leu la 3 lei. Un caiet cu spirală poate costa și 4-5 lei, iar un caiet studenţesc, 9 sau 10 lei.

Blocul de desen costă între 4 și 5 lei, iar învelitorile din plastic pentru caiete au un preț variabil – între 0,50 lei și 4 lei, în funcție de grosime, de imaginile imprimate și de mărime. Un set de patru creioane costă 0,80 lei – 3,50 lei, iar valoarea pixurilor se situează între 1,50 si 10 lei. Trusa de geometrie, cu compas, creion mecanic și mine de rezervă ajunge la 10 lei, în timp ce un set de rigle, de diferite forme, costă 3-5 lei.

Ghiozdanele sunt cele mai scumpe. Prețul unui asemenea articol variază de la 15 la 100 de lei. Diferența constă în materialul din care este fabricat, mărimea, numărul de compartimente, dar și imaginile imprimate pe acesta.

„Să știti că mulți părinți spală ghiozdanul de anul trecut și-l pregătesc copiilor. Asta pentru că toate adunate sunt scumpe pentru un salariu de 700 de lei sau pentru un părinte șomer. Cei cu dare de mână cumpără în fiecare an ghiozdane care mai de care și cele mai bune caiete sau stilouri”, ne-a declarat un librar.

Când vine vorba de cheltuieli generale, acestea pornesc de la 100 de lei, dar pot ajunge până la 500 de lei pentru un copil. Am luat în considerare ghiozdanul, rechizitele, treningul, adidașii pentru orele de sport și multe alte lucruri de care au nevoie elevii la început de an şcolar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate