Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Se circulă în condiții de lapoviță și ninsoare pe drumurile din județul Alba. Recomandările polițiștilor pentru șoferi

Publicat

În mai multe zone din Alba a început să ningă, vineri dimineața. Potrivit polițiștilor, la această oră, pe arterele rutiere din județ se circulă în condiții de carosabil ud, fără a fi semnalată prezența poleiului.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Direcția Regională Drumuri Poduri (DRDP) Cluj acționează cu peste 30 de utilaje de deszăpezire în toate zonele afectate de ninsori. Potrivit CNAIR, s-au răspândit peste 110 de tone de materiale de deszăpezire.

De asemenea, Secția de Drumuri Naționale (SDN) Alba acționează pe DN 1R, DN 67C, DN 74A, DN 75 cu 24 de utilaje. Potrivit ultimei raportări CNAIR, drumarii au răspândit peste 91 de tone de materiale de deszăpezire.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenție deosebită modulul în care circulă.

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă, conducătorilor auto:

  • Să folosească luminile de ceață, precum și sistemele de iluminare-semnalizare și de climatizare-dezaburire, pentru a vedea și a fi observați în trafic;
  • Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;
  • Să circule cu foarte mare atenție, pentru a putea evita orice obstacol;
  • Să evite pe cât posibil manevra depășirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;
  • Să păstreze în mers o distanță suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiții de siguranță;
  • Să acorde o atenție sporită pietonilor
  • Să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iară este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

„Vă rugăm să circulați cu prudență și adaptați viteza la condițiile de trafic!”, au transmis polițiștii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax