Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Se construieşte PRIMUL HIPERMARKET la Alba Iulia. Planuri pentru deschiderea SELGROS în zona industrială a oraşului

Publicat

selgros Două firme din Alba Iulia solicită Consiliului Local avizarea documentaţiei de construire a unui complex comercial „Cash & Carry” Selgros, pe o suprafaţă de 19.205 mp. Acesta va fi amplasat în cartierul Ampoi, vizavi de magazinul „Dedeman”.

În documentaţie se arată că suprafaţa construită a magazinului va fi de 6500 mp, cu construcţie principală – magazin tip depozit cu vânzare şi livrare en-gros şi en-detail, în cadrul căruia sunt delimitate diferite zone funcţionale, printre care spaţiu de primire-legitimare clienţi, spaţiu de vânzare – depozitare, spaţii de primire – sortare – vestiare, funcţiuni complementare anexe.

De asemenea va cuprinde şi un spaţiu pentru birourile administraţiei şi vestiare, care vor fi la etajul I al clădirii.

Clădirea va avea parter şi etaj I parţial, iar magazinul va avea şi 200 de locuri de parcare, din care 50 pentru angajaţi şi 20 pentru autocamioane.

Circulaţia autovehiculelor şi accesul în incinta magazinului pentru clienţi şi aprovizionare se va face din Bulevardul Republicii. Se propune realizarea unui sens giratoriu în zona de acces clienţi şi salariaţi.

În documentaţia înaintată de Supremia Grup SRL şi Andreeas Company SRL şi întocmită de BP Străjan se arată că se propune construirea acestui complex comercial în contextul reconversiei zonelor industriale reglementate de PUG.

Selgros este un retailer european de tip Cash&Carry, deținut de holdingul elvețian TransGourmet. Compania a intrat pe piața din România în anul 2001 prin deschiderea primului magazin în Braşov, unde se află și sediul administrației centrale.

Selgros Cash & Carry Romania SRL este o societate a grupului TransGourmet CEE (anterior Fegro/Selgros Germania), cu sediul în orașul Neu Isenburg, lângă Frankfurt. Concernul a fost înființat în 1989 prin fuziunea grupurilor comerciale Fegro și Selgros, deținând în prezent 85 de magazine, 45 în Germania, 16 în Polonia, 5 în Rusia și 19 în România. Din anul 2009 Fegro/Selgros Germania a devenit parte a grupului TransGourmet Holding SE și a fost redenumit în TransGourmet CEE.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. .

    vineri, 21.08.2015 at 19:38

    Daca Selgros e primul hypermarket, atunci Kaufland ce e ? Mini-market?

    • romikatm

      vineri, 21.08.2015 at 22:33

      Supermarket!!!

      • Dan

        sâmbătă, 22.08.2015 at 10:59

        Absolut greșit. Categorisirea magazinelor se face dupa suprafața, nr produse, nr categorii produse si multe alte criterii. Kfl, chiar dacă nu e atât de mare cât Cora, Carrefour, Auchan, este in categoria hypermarket.
        Oricum, nu ma surprinde neștiința Ziariștilor pe tema asta. Și Carrefour Market a fost anunțat ca hypermarket la deschidere.

      • .

        sâmbătă, 22.08.2015 at 11:55

        Zau? Si atunci Penny sau Lidl ce sunt? Tot supermarket-uri? De pe Wikipedia citire: „Kaufland este prezent în România din anul 2005, și avut în anul 2011 afaceri de 1,3 miliarde euro la nivel local, fiind cel mai mare lanț de HIPERMARKETURI, urmat de Carrefour și Metro, după valoarea vânzărilor”.

  2. romikatm

    vineri, 21.08.2015 at 23:05

    Supermarket!!!

  3. Teo

    duminică, 23.08.2015 at 12:40

    Kaufland e un magazin cu preturi f.f mari, sper sa aibă concurență serioasa odată cu deschiderea Selgros. Prea își face de cap

  4. eu

    marți, 25.08.2015 at 08:43

    Selgros in Oradea e vai de mama lui, un fel de Profi cu praf cu marfa ieftina si prafuita sau foarte scumpa, un Carrefour calumea era cu adevarat un magazin de calitate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax