Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Se deblochează Programul ”Casa verde fotovoltaice”. Ce trebuie să facă solicitanții. Anunțul ministrului Mediului

Publicat

Programul ”Casa verde fotovoltaice” se deblochează marți, a anunțat luni seara ministrul Mediului, Mircea Fechet.

”Vești bune: începând de mâine, programul Casa Verde Fotovoltaice, ediția 2023, va fi deblocat!

Mă bucur să îi anunț pe toți beneficiarii înscriși în ediția de anul trecut a programului Casa Verde Fotovoltaice, că aplicația se va debloca începând de mâine, ora 10.00.

Din acel moment, toți solicitanții care nu au selectat un instalator până la data suspendării Programului, au la dispoziție un termen de maximum 90 zile pentru selectarea unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziție de AFM.

Asta înseamnă că, în cel mai scurt timp, 90.000 de gospodării din România vor beneficia de o factură mai mică pentru curentul electric, producând, în același timp, energie curată, fără emisii și poluare.

Dacă adăugăm cei aproximativ 100.000 de potențiali beneficiari din ediția din 2024 a programului, când avem un buget record de 2 miliarde lei, dar și alte programe de finanțare de la nivelul Guvernului, putem spune că, într-adevăr, 2024 va fi anul prosumatorilor în România”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Precizări de la AFM. Ce trebuie să facă solicitanții

Aplicația Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice se va debloca

  • începând cu data de 23.01.2024, ora 10.00.

De mâine, ora 10.00, solicitanții care nu au selectat un instalator până la data suspendării Programului

  • au la dispoziție un termen de maximum 90 de zile pentru selectarea unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziție de AFM la adresa www.afm.ro.

În cadrul aplicației va fi disponibilă lista completă a instalatorilor validați de către Administrația Fondului pentru Mediu.

Ce trebuie să facă instalatorii

În acest termen, instalatorii selectați au obligația efectuării analizei documentelor încărcate de solicitant precum și aprobarea solicitanţilor eligibili

  • în condițiile și termenele stabilite prin Ghidul de finanțare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică
  • în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 1063/2023.

În cazul solicitărilor de revenire în statusul ”în verificare conformitate și eligibilitate”, determinate de rezoluția eronată aplicată de instalatori în aplicație, în urma analizei documentelor încărcate de solicitant

  • se stabilește un termen de maximum 5 zile calculate de la data de 23.01.2024, în cadrul căruia instalatorii sunt obligați să remedieze aceste situații.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax