Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Se deschide circulația pe Transfăgărășan. Șoferii vor avea acces și în zona alpină, Bâlea Cascadă – Piscu Negru

Publicat

Se deschide circulația pe Transfăgărășan. Anunțul a fost făcut de către directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

Accesul pe DN 7C – Transfăgărășan va fi permis de vineri, 7 iunie, ora 7.00.

”Se deschide de mâine începând cu ora 7.00, cu aproape o lună mai devreme față de normativul care prevede deschiderea circulației la data de 1 iulie.

Se va putea circula inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscu Negru (județul Argeș), între orele 7.00 și 21.00”, a anunțat șeful CNAIR.

Potrivit sursei citate, în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile, drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță.

”Fac apel din nou apel la cei care tranzitează Transfăgărășanul să nu încerce să hrănească urșii care staționează în zona drumului pentru a nu provoca reacții periculoase din partea acestora”, precizează Pistol.

Circulația între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă (între kilometrii 104- 130+800) a fost închisă din 6 noiembrie 2023, pentru sezonul rece.

Cealaltă șosea alpină spectaculoasă din România, Transalpina, a fost redeschisă din 1 iunie, pe tronsonul Curpăt-Rânca, însă cu restricții. AICI, detalii.

foto: Facebook/Cristian Pistol

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate