Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Se deschide sezonul de schi la Arena Platoș din Păltiniș: Concurs de Ski și Snowboard Jibbing și o mega-petrecere

Publicat

Reprezentanţii complexului de pârtii Arena Platoş din staţiunea Păltiniş au anunţat că intenţionează să deschidă, miercuri dimineaţa, sezonul de schi, însă pe site-ul oficial fac precizarea că „în funcţie de condiţiile meteo, data de deschidere poate fi amânată”.

Potrivit unui comunicat de presă al celor de la Arena Platoş, în prezent stratul de zăpadă naturală măsoară doar şapte centimetri, iar afacerea se bazează deocamdată pe zăpada artificială produsă de tunuri.

„Staţiunea Păltiniş se animă, din nou, de mâine, când un nou sezon de schi şi snowboard se deschide la Arena Platoş Păltiniş. Şi se deschide cu multe noutăţi.

O nouă instalaţie de transport pe cablu a fost montată pe pârtia E, până acum o pârtie de legătură între pârtiile A şi D. Prin teleschiul montat, pârtia devine independentă şi oferă şi mai mult spaţiu schiorilor începători care doresc să înveţe tainele acestui frumos sport în perfectă siguranţă”, se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

Instalație de nocturnă și pârtii pentru familii

Complexul de pârtii din Păltiniş este dotat cu instalaţie de nocturnă, inclusiv pentru pârtia de săniuţe.

„Complexul nostru este unul destinat în primul rând familiilor şi începătorilor. Ne dorim ca toţi cei care vor să schieze să o poată face în siguranţă, pe pârtii adaptate pentru toate nivelurile de experienţă.

Cum la Arena Platoş Păltiniş vin foarte multe familii cu copii, pârtiile destinate începătorilor deveneau deja un pic prea aglomerate, acesta a fost principalul motiv pentru care am modernizat pârtia E, ca să le oferim şi mai mult spaţiu, pentru o experienţă cât mai plăcută”, spune administratorul complexului din Păltiniş, Dan Gherman.

El a precizat că, „în ciuda temperaturilor oscilante, tunurile de zăpadă au funcţionat din greu în ultima săptămână şi au acoperit cu zăpadă pârtia D, care va fi deschisă începând de mâine (miercuri – n.r.). În funcţie de temperaturi, în perioada următoare vor fi acoperite cu zăpadă artificială şi celelalte pârtii”.

Complexul de pârtii va funcţiona în minivacanţa de 1 Decembrie, între orele 10,00 – 21,00, de miercuri până vineri inclusiv. Sâmbătă, complexul va fi deschis între orele 09,00 şi 21,00, iar duminică între orele 09,00 şi 17,00.

Staţiunea Păltiniş din judeţul Sibiu se află la altitudinea de 1.442 metri. Complexul de pârtii însumează 3,5 kilometri de pârtii, împărţite pe diferite categorii de dificultate şi nivel, potrivit site-ului oficial.

Eveniment de deschidere cu muzică și concurs de snowboard

”Începem sezonul de iarnă cu un concurs de Ski și Snowboard Jibbing și bineînțeles cu o mare petrecere de început de sezon de iarnă la ApresSki Bar Arena Platoș Păltiniș” anunță organizatorii.

Muzica: DJ FunkyDrop & DJ STF & DJ K-Lu

Cei mai buni snowboarderi și schiori români vor evolua pe un set-up creativ cu slide-uri spectaculoase care-ți taie respirația. Finalele se desfășoară seara, chiar înainte de celebrul Party de deschidere de sezon!

Arena JiB set-up, OPEN & PRO:

Down-rail, Down-Box, Fat-box & Spine wall-ride.

Calificările se desfășoară pe timpul zilei și au format Jam Session. Concurenții au un timp limită, o oră pentru OPEN și o oră pentru PRO, în care execută slide-uri și trick-uri cât mai tehnice, complexe și variate. Concurenții care reușesc cele mai bune evoluții se califică în Finală.

Finalele se desfășoară pe nocturnă și presupun 10 manșe pentru fiecare participant calificat.

Ordinea de start în fiecare manșă de finală este stabilită în funcție de rezultatele din calificări. Pentru fiecare categorie de concurs , concurentul care s-a calificat cu cel mai bun punctaj va pleca ultimul.

Arbitrii sunt ex pro-rideri cu un palmares de prestigiu în scena de iarnă din România. Aceștia punctează over-all tehnica și stilul pentru a stabilii clasamentul fiecărei categorii de concurs.

În urma evoluțiilor din Finală se va stabilii și Best Trick ul pentru categoriile SKI și SNOWBOARD.

Este necesară înscrierea a minim 4 concurenți /concurente la o categorie de concurs pentru validarea categoriei respective.
Casca, mănușile și protecția de coloană sunt obligatorii pentru categoriile OPEN și pentru concurenții minori în timpul antrenamentelor, calificărilor și finalei.

Vârsta minimă este de 14 ani. Pentru concurenții minori Declarația de părinți este obligatorie (formular atașat).

Categorii de concurs:

OPEN SNOWBOARD FETE / OPEN SNOWBOARD BĂIEȚI / OPEN SKI FETE / OPEN SKI BĂIEȚI

PRO SNOWBOARD FETE / PRO SNOWBOARD BĂIEȚI / PRO SKI FETE / PRO SKI BĂIEȚI

PROGRAM:

  • 10:00-12:00 Înscrieri
  • 10:00-14:30 Antrenamente OPEN & PRO
  • 15:00 Calificări OPEN
  • 16:00 Calificări PRO
  • 19:00 Finala OPEN
  • 20:00 Finala PRO
  • 21:00 Premiere
  • 21:30 GET UNITED PARTY la ApresSki Bar

Premiile constau în echipament sportiv de profil oferite de către magazinul H2O și magazinul FreeSport.

Taxă participare concurs: 50 lei (inclusiv acces party)

Taxă intrare Party : 50 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax