Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Se desființează ITM și AJPIS Alba. Structurile vor fi comasate în Direcția județeană de muncă şi securitate socială

Publicat

itm alba 2Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială vor fi desfiinţate, iar în locul acestora va fi formată, prin comasare, o structură unică, denumită Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială, în subordinea Ministerului Muncii, a decis Guvernul. La nivelul județului Alba, vor dispărea ITM și AJPIS, cele două fiind comasate în Direcția județeană de Muncă și Securitate Socială.

Urmare a acestei decizii, în subordinea noii agenţii vor fi create, la nivelul fiecărui judeţ şi al municipiului Bucureşti, direcţii judeţene de muncă şi securitate socială, conform ordonanţei de urgenţă privind noua configuraţie a Guvernului.

Agenţia va fi condusă de un secretar de stat numit de premier la propunerea ministrului Muncii şi va prelua personalul celor două structuri comasate, dar cu încadrarea în numărul maxim de posturi.

Guvernul a mai decis înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, prin preluarea activităţii în domeniu de la Ministerul Muncii, care va fi condusă tot de un secretar de stat.

În județul Alba, Inspectoratul Teritorial de Muncă funcționează în prezent cu aproximativ 50 de angajați, iar la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială lucrează 28 de persoane. Deocamdată nu se știe dacă toți acești angajați își vor păstra locurile de muncă. Procedura de reorganizare va fi stabilită prin hotărâre de guvern.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax