Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Se înființează centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Legea a fost adoptată de Parlament

Camera Deputatilor, Parlament

Publicat

Se înființează centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Legea a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Proiectul de lege completează Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Are ca obiect de reglementare înfiinţarea unor centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Aceste centre includ măsuri de prevenire, tratament, prevenire a riscurilor şi consecinţelor asociate consumului de droguri, precum şi de reintegrare socială.

Centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Cine asigură finanțarea

„Se înfiinţează şi se organizează centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri ca instituţii specializate pentru recuperarea socială a persoanelor dependente de droguri. Acestea au personalitate juridică şi se înfiinţează şi funcţionează în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Centrele se acreditează de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate conform standardelor internaţionale în materia recuperării persoanelor dependente de droguri.

Pentru construcţia, înfiinţarea şi funcţionarea centrelor se alocă sume de investiţii şi de funcţionare în proporţie egală:

50% din bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii şi 50% din bugetele autorităţilor publice interesate, ori fonduri din programe de finanţare europene”, se arată în proiect, potrivit Agerpres.

Centrele vor fi deschise în cele opt regiuni de dezvoltare

„Astăzi, Parlamentul a adoptat şi cel de-al treilea proiect, care prevede înfiinţarea unor centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României:

Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru şi Bucureşti-Ilfov.

Aceste centre vor funcţiona sub coordonarea Ministerului Sănătăţii şi vor fi acreditate de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, conform standardelor internaţionale în domeniul recuperării persoanelor dependente de droguri. Un demers necesar, deoarece infrastructura pentru tratarea dependenţei de droguri în România este practic inexistentă”, a declarat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mark

    joi, 27.06.2024 at 00:52

    Finally!! „They” are beginning to „get it”. 👏👏

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax