Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Se înființează Garda Națională de Mediu, Ape și Păduri, prin comasarea a două instituții de control

Publicat

Se înființează Garda Națională de Mediu, Ape și Păduri (GNMAP), prin comasarea a două instituții de control.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a pus marți în consultare publică proiectul de ordonanță de urgență pentru reorganizarea administrativă.

Printre măsuri se numără comasarea unor instituții de control și preluarea de atribuții de la altele, potrivit unui comunicat al ministerului.

În primul rând se înființează Garda Națională de Mediu, Ape și Păduri (GNMAP), prin comasarea Gărzii Naționale de Mediu și a Gărzii Forestiere Naționale.

„Crearea unei instituții unice de control va elimina lacunele de competență dintre diversele instituții aflate în subordinea MMAP.

Astfel, vom avea o singură instituție puternică, capabilă să gestioneze spețe complexe pe toate domeniile de gestionate de ministerul nostru”, a declarat ministrul mediului.

În plus, viitoarea Gardă Națională de Mediu, Ape și Păduri preia de la Administrația Națională „Apele Române” activitatea de inspecția apelor și personalul cu atribuții de inspecția apelor.

Conducerea GNMAP va fi asigurată de un comisar general cu rang de secretar de stat, ajutat de doi comisari generali adjuncți cu rang de subsecretar de stat și un secretar general, numiți prin decizie a prim-ministrului.

De asemenea, apare Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP), prin comasarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, a Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și structurilor teritoriale din subordinea acesteia.

”Această nouă instituție are rolul de a scurta termenele și a eficientiza procedurile de avizare, care în prezent sunt foarte greoaie și complicate”, a spus ministrul Fechet.

Conducerea Agenției Naționale pentru Mediu și Arii Protejate va fi asigurată de un președinte cu rang de secretar de stat, ajutat de doi vicepreședinți cu rang de subsecretar de stat și un secretar general.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 02.07.2024 at 18:46

    La ce foloseşte, dacă numărul de salariaţi, adică trâtori de-ai partidului este tot acelaşi, dacă nu mai mare ? Prostii PSD-iste.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate