Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Se înființează Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei la Alba Iulia. Structură cu 21 de angajați în subordinea Consiliului Local

Publicat

La Alba Iulia se înființează Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei, o structură cu 21 de angajați, în subordinea Consiliului Local.

Unitatea are ca scop administrarea, conservarea, restaurarea și punerea în valoare a patrimoniului muzeal. De asemenea, coordonează activitatea de cercetare științifică.

Va fi instituție publică de cultură de interes local, cu personalitate juridică. Sediul este stabilit pe strada Militari nr. 4.

Va administra corpul E și curtea Palatului Principilor Transilvaniei, aflat în renovare.

Muzeul va fi condus de un manager și este structurat astfel:

  • Secția Patrimoniul Muzeal, Evidență, Conservare (1 post conducere, 5 posturi execuție)
  • Secția Cercetare, Documentare, Educație muzeală și marketing (1 post conducere) – cu Compartiment Marketing/programe (2 posturi execuție) și Compartiment Cercetare, documentare și educație muzeală (5 posturi execuție)
  • Serviciul Management Operațiuni (1 post conducere, 5 posturi execuție)

Palatul Principilor, monument unic în Transilvania

Aflat în centrul Cetății Alba Carolina, Palatul Principilor, ridicat în secolul al XV-lea, este considerat de către specialiști cea mai importantă clădire administrativă din Transilvania și îmbină mai multe stiluri arhitectonice: gotic, renascentist și baroc.

Edificiul emblematic şi-a trăit gloria în vremea Principatului Transilvaniei, când timp de peste 150 de ani (1541-1699), soarta regiunii a fost dirijată de la Alba Iulia.

Reşedinţa principilor a constituit pe parcursul epocii centrul şi cea mai importantă scenă a vieţii politice din Transilvania.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 27.04.2023 at 15:51

    Iar vor fi angajaţi nişte habarnişti care au rămas în afară cu serviciul.Inventaşi fraţilor, inventaţi, că văd că cercetarea este la loc de cinste. Dar cu cine, când acolo este doar o clădire şi atât, ca a rămas necercetat ?

  2. facsimil

    joi, 27.04.2023 at 19:44

    prețul biletelor de intrare ne va spune adevărul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax