Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Se poate și la stat”. Experiența unei mămici care a născut un copil la spitalul din Sebeș: serviciile sunt impecabile


Publicat

O tânără care a beneficiat recent de serviciile spitalului din Sebeș a povestit pe rețeaua de socializare cum s-au comportat medicii și asistentele în perioada în care aceasta a născut un copil în unitatea medicală, creionând un tablou cu care unii români sunt mai puțin obișnuiți, atunci când vine vorba despre experiențe în spitalele de stat.

Aceasta spune că medicul s-a dovedit a fi ”mai mult decât un doctor”, fiind și și psiholog și prieten în același timp”, că ”toți doctorii sunt tineri și veseli la spital” și că asistentele au fost ”ca niște mătușici simpatice care se bucurau și sufereau alături de tine”.

Tânăra a remarcat și că ”saloanele strălucesc de curățenie” sau că ”toată lumea s-a comportat exemplar”, fără să dea șpagă.

”Am mai povestit experiența mea și altor doamne care au născut în trecut la spitalul din Sebeș. Au fost de-a dreptul uimite că sunt așa mulțumită de servicii.  Nu știu ce a fost în trecut, dar vă spun că lucrurile chiar sunt roz și albastre acum. Poate și datorită doamnei Vintilă care administrează această situație cu profesionalism”, mai scrie tânăra, pe rețeaua de socializare.

Așadar, ”se poate și la stat” și ”nu e nevoie sa mergeți la o clinică privată”, mai spune aceasta.

AICI, postarea integral.

”Acum 2 luni am născut un băiețel perfect și atât de frumos că pot să îl pun într-o revistă. Nu despre el vreau să povestesc astăzi, dar nu m-am putut abține să nu spun ceva despre Vlad.

Vreau, în schimb, să vorbesc despre experiența mea de la Spitalul Municipal Sebeș, acolo unde am născut.

Fetelor, nu e nevoie sa mergeți la o clinică privată, credeți-mă. Serviciile de la spitalul din Sebeș sunt impecabile.

Cu ce să încep?

DOCTORUL – Am născut cu Dr. Lucian Radu care s-a dovedit a fi mai mult decât un doctor. A fost doctor, psiholog și prieten în același timp. L-am deranjat la ore nasoale, sâmbăta & duminica și mi-a răspuns prompt de fiecare dată.
Și credeți-mă. Femeile la prima sarcina sunt tare enervante.

Nota 10, recomand cu încredere!

Off topic: Toți doctorii sunt tineri și veseli la spital. Au cam dispărut cei mai în vârstă.

ASISTENTELE – Pfai, am fost fascinată.

Au fost ca niște matușici simpatice care se bucurau și sufereau alături de tine.

În plus, ele au ținut loc și de consultant în alăptare pentru că niciuna nu a acceptat ideea că “nu am lapte” și au fost enervant de insistente să pun copilul la sân și să nu renunț.

Păi și cine are acum lapte bun pentru fălcuțele lui Vlad? Eeeeeeu!

SPITALUL – Am stat 2 mămici în cameră și saloanele strălucesc de curățenie. Nu sunt foarte moderne, într-adevăr, dar mai mult de atât nu ai nevoie, părerea mea.

Ce bagaj de mănă? Nu am avut nevoie de așa ceva (în afară de cămașă de noapte, chiloți de unica folosință și șlapi). În rest mi s-a oferit tot de la spital. Inclusiv hăinuțe la copil care ni le schimbau zilnic.

No, mâncarea nu am cum să o laud. Aia nu. Sorry.

NEONATOLOG – o doamnă foarte drăguță care vine de la Cluj în fiecare săptămână și care a introdus practica de a lăsa bebele cu mămica în salon pentru stimularea laptelui. Are la ea sfaturi bune, sănătoase, moderne.

ȘPAGĂ – Eu îs dinaia care iese în stradă pentru schimbarea mentalității și comportamentului corupt. Așa că un mare NU.

Și ce să vezi? Chiar și așa, toată lumea s-a comportat exemplar cu mine, cu noi, mămicile (lăuze sună rău de numa).

Fie vorba între noi, au fost persoane care au încercat să le dea “ceva” asistentelor, dar s-au simțit de-a dreptul jignite și nu au acceptat nimic.

Așadar, Se poate și la stat, da?

Da, în Sebeș sigur da!

Am mai povestit experiența mea și altor doamne care au născut în trecut la spitalul din Sebeș.

Au fost de-a dreptul uimite că sunt așa mulțumită de servicii.

Nu știu ce a fost in trecut, dar vă spun că lucrurile chiar sunt roz și albastre acum.

Poate și datorită doamnei Vintilă care administrează această situație cu profesionalism”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Accident rutier între Săliștea și Tărtăria: Motociclist rănit, după impactul cu un autoturism

Publicat

Un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă a avut loc, vineri seara, pe DJ 705E, între localitățile Săliștea și Tărtăria

Potrivit IPJ Alba, în urma impactului motociclistul a suferit leziuni, dar este conștient.

La fața locului se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier.

Revenim cu amănunte.

Foto: arhiva

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Gata cu cozile de la graniță! Tranzitarea frontierei româno-ungare se va putea face la orice oră, începând de vineri seara

Publicat

vama

Ungaria a ridicat restricţia de tranzitare a teritoriului în anumite intervale orare, astfel că intrarea în această țară dinspre România se va putea face în permanenţă, ceea ce ar urma să elimine momentele cu aglomeraţie ridicată din unele puncte de frontieră, a anunțat vineri ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

”De astăzi (n.r. vineri, 29 mai) nu mai există acea reglementare cu perioada, cu intervalul impus de autorităţile maghiare pentru intrarea în Ungaria. Aşadar, de dimineaţă, ieşirea din România spre Ungaria se poate face la orice oră şi din această seară, de la ora 21.00, când se va da drumul la traficul de la frontiera cu Austria, el va fi permanentizat, nu se va mai opri mâine la ora 13.00, deci şi intrarea în România, ieşirea din Ungaria, se va putea face la orice oră. Nu va mai fi acel blocaj făcut de autorităţile maghiare, care permiteau tranzitul din Austria spre România, prin Ungaria, doar în anumite ore, motiv pentru care erau aceste puncte fierbinţi în traficul de la frontiera noastră, în sensul că veneau dintr-odată foarte mulţi cetăţeni, pentru că aşa era stabilit de către autorităţile din Budapesta, modul sau conduita la nivel naţional cu privire la măsurile de protecţie în Ungaria împotriva răspândirii coronavirusului”, a declarat Marcel Vela, aflat într-o vizită la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I.

Ministrul a susţinut că „traficul se desfăşoară în condiţii normale, civilizate”, la Nădlac I.

„Încă se practică acest tranzit pietonal (…), lumea vine cu diferite mijloace de transport ocazionale. Sper ca în viitor, după 1 iunie, când transportul internaţional de persoane poate completa această cerere de tranzit şi din partea operatorilor români, acest fenomen să fie cât mai redus”, a afirmat Vela.

El a adăugat că, după întâlnirea cu ministrul de Interne din Ungaria, „lucrurile s-au derulat corect”, aşa cum s-au „înţeles” şi au fost deschise mai multe puncte de tranzitare a graniţei dintre cele două ţări, dar au fost deschise şi culoare speciale pentru autocare.

Marcela Vela a mai spus că până în 15 iunie a rămas valabilă regula ca persoanele care intră în ţară să se autoizoleze 14 zile.

În privinţa zborurilor, ministrul a declarat că deocamdată nu se reiau cursele regulate, ci se pot organiza doar curse charter.

Sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Zone de „eco agrement”, la Aiud. Labirint din gard viu, piste pentru role, skate și biciclete și locuri de joacă pentru copii

Publicat

Două noi zone de agrement vor fi amenajate în curând în municipiul Aiud, pe străzile Avram Iancu și Ecaterina Varga, printr-o investiție de peste 5 milioane de lei.

Proiectul prevede realizarea de alei pietonale, spații de odihnă, piste pentru role, skate și biciclete, locuri de joacă pentru copii și un labirint din gard viu. De asemenea, se va amenaja o scenă ce va beneficia de un ecran de proiecție demontabil.

Primăria Aiud a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru servicii de proiectare faza PT + DTAC + caiet de sarcini, servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări, inclusiv dotări – proiect „Eco Agrement Aiud – zone de agrement Avram Iancu și Ecaterina Varga”.

Valoarea totală a contractului este estimată la 5.082.986,07 lei. 

Amenajare zonă de agrement strada Ecaterina Varga, nr. 12

Potrivit caietului de sarcini s-a propus amenajarea unei zone de agrement și realizarea unei amenajări peisagistice ce urmează să cuprindă:

 • amenajarea spațiilor verzi
 • amenajarea unei piste pentru role
 • sistem de iluminat public
 • mobilier urban (bănci, cosuri de gunoi, toalete ecologice, suporturi biciclete)
 • imprejmuire cu gard viu
 • sistem de irigații

Pe terenul în suprafață de 3.636 mp se află în prezent trei imobile, care vor fi demolate, având în vedere starea avansată de degradare a acestora.

Amenajarea principală va cuprinde o amenajare peisagistică de tip labirint – construit pe amprenta zidurilor fostei construcții. Labirintul se dorește a fi martor al fostei construcții, alături de un panou informativ cu un scurt istoric al clădirii. În zonă va fi realizat un loc de joacă pentru copii cu înălțimea gardului viu de 80 de centimetri – care va permite crearea unui spațiu de explorare pentru cei mici.

Spațiul de odihnă va cuprinde mici zone de relaxare, completate de o structură rimată de arbori, de tip „soldați”, de diverse specii.

Pista pentru role va fi realizată în partea vestică a parcelei și va cuprinde și o platformă de odihnă / vizionare.

Aleile pietonale vor avea lățimea de 1,5 metri. Totalul suprafețelor zonelor verzi va fi de 3.273,23 mp.

Amenajare zona de agrement strada Avram Iancu, nr. 111B

Proiectul prevede amenajarea unui spațiu funcțional pentru diferite categorii de vârstă, sigur și accesibil persoanelor cu dizabilități, având o suprafață totală de 7.103 mp.

Prin tema de proiectare s-a propus amenajarea unei zone de agrement și realizarea unei amenajări peisagistice ce urmează să cuprindă:

 • o scenă + ecran de proiecție (demontabil)
 • o pistă pentru skate și bicicliști
 • un sistem de iluminat public
 • un loc de joacă pentru copii
 • mobilier urban (bănci, cosuri de gunoi, toalete ecologice, suporturi biciclete)
 • amenajarea de spații verzi
 • împrejmuire cu gard viu

Funcțiuni propuse:

– piațetă de acces principal – în zona de nord în relație directă cu circulația principală – strada Avram Iancu

– accesul secundar în parc este propus în zona de vest

– zona amfiteatru + piațetă (scenă în aer liber) este organizată în partea de sud

Prin modul de organizare a sistemului artezian în piață, acesta poate avea și rol scenografic pentru eventuale reprezentanții, creând un fundal dinamic de proiecție

– loc de joacă pentru copii > 10 ani – „jocuri urbane” – zona parc pentru skate și biciclete, perete de escaladă. Adiacent acestei zone este un loc de odihnă și vizionare.

– loc de joacă pentru copii ; 10 ani – „explorare în pădure” – elementele de joc sunt construite preponderent din lemn și funii

– spațiu de odihnă și recreare + peluză – zonă ce are locuri de stat orientate către puncte de perspectivă ce pun în valoare amenajările peisagistice

– amenajarea peisagistică cu ierburi decorative propune rezolvarea sistemului de drenare prin realizarea unei zone ce încurajează drenarea naturală, pe traseul firului de apă existent, conectat cu valea Aiudului.

Totalul suprafețelor verzi din zona de agrement Avram Iancu este de 6.438 mp.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Atenționare COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba. Averse, descărcări electrice, vânt și grindină. Localitățile vizate

Publicat

furtuna fulger

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri după-amiaza, o atenționare Cod galben de furtună pentru județul Alba.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala local descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot atinge 55 – 65 km/h, grindină de mici dimenisiuni și averse ce vor cumula 15-20 l/mp.

Localitățile vizate sunt: Aiud, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Jidvei, Șona, Mihalț, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Stremț, Sâncel, Lunca Mureșului, Mirăslău, Bucerdea Grânoasă, Fărău, Noșlac, Crăciunelu de Jos, Livezile, Cergău, Hopârta, Rădești, Cenade.

Atenționarea este valabilă până la ora 19.45.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate