Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Se pregătesc alte modificări la Codul Rutier. Trei luni fără permis, dacă nu se respectă o anumită prevedere

Publicat

Şoferii ar putea risca în curând pedepse mai mari dacă nu respectă unele reguli de circulaţie. Un proiect legislativ depus la Parlament care aduce modificari la Codul Rutier, prevede sancţiuni mai dure pentru cei care nu opresc la semnalele poliţiştilor rutieri. Acum, Guvernul şi-a dat acordul pentru aceste modificări.

Potrivit proiectului, şoferii care nu opresc la semnalele poliţiştilor aflaţi în misiune vor fi sancţionaţi cu amendă de clasa a IV-a ( 9-20 puncte amendă) şi li se va suspenda permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Legislaţia actuală prevede 4-5 puncte de amendă (clasa a II-a de sancţiuni) şi ridicarea carnetului de conducere pentru 30 de zile, pentru neoprirea la semnalul Poliţiei.

Iniţiatorii susţin că aceste propuneri sunt necesare în contextul în care au fost foarte multe situaţii în care şoferii nu au oprit la semnalele poliţiştilor, iar oamenii legii au fost nevoiţi să îi urmărească şi să îi oprească inclusiv prin utilizarea focurilor de armă, potrivit romaniatv.net.

“Deseori, şoferii profită de orele târzii, de lipsa radarelor şi de numărul redus de echipaje de poliţie pe timpul nopţii pentru a participa la curse ilegale cu maşini şi motociclete modificate extensiv pentru a creşte puterea şi a atinge viteze foarte mari”, explică iniţiatorii.

Executivul nu susține însă suspendarea permisului pentru conducerea unor autovehicule poluante. În acest proiect se propune ca permisul de conducere să poată fi suspendat timp de 30 de zile pentru ”conducerea unui vehicul și tractor agricol sau forestier care, în mers sau staționare, poluează fonic sau emană noxe peste limita legal admisă”, potrivit profit.ro

În prezent, această faptă se sancţionează cu amendă din clasa a II-a de sancțiuni și cu reținerea certificatului de înmatriculare ori a dovezii înlocuitoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax