Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Se prelungeşte recalcularea pensiilor militare

Publicat

În urma unei întâlniri cu membrii Guvernului şi directorii serviciilor de informaţii, preşedintele Traian Băsescu a anunţat, duminică seara, că termenul de recalculare a pensiilor militare se va prelungi până la sfârşitul anului. Acesta va fi reglementat prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului. Băsescu a precizat că „”pensiile recalculate pe Legea 119 şi comunicate pensionarilor militari prin decizii rămân valabile, atât cele care au crescut, cât şi cele care au scăzut, pentru că sunt decizii în aplicarea Legii 119”. Acesta susţine că va fi necesar un alt mecanism de culegere a datelor pentru recalcularea pensiilor şi că, în cazul militarilor în rezervă pentru care nu au fost făcute aceste calcule, „din februarie vor primi pensia din decembrie 2010 şi diferenţa corespunzătoare sumei primite în ianuarie”.

Potrivit datelor aflate la dispoziţia preşedintelui, „2.9181 de pensii recalculate au intrat în plată şi se vor plăti, 20.740 de cadre militare au creştere, 8421 au scădere”, iar în cazul a 16 militari se păstrează pensiile la valoarea iniţială.

Traian Băsescu a motivat că „prin noua lege a pensiilor, militarii cu carieră întreagă câştigă, ea prefigurează şi viitorul celor aflaţi acum în Armată. Acest sistem permite înscrierea militarilor şi în sistemul de pensii private.”

El a mai spus că „Guvernul va emite în cel mai scurt timp o nouă hotărâre de aplicare a Legii 119, care să ţină cont de elementele invalidate de instanţe judecătoreşti în Hotărârea 735”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax