Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Se redeschide Domeniul Schiabil Transalpina. TARIFE și detalii despre pârtiile în care statul a învestit 35 de milioane de euro

Publicat

Pârtiile de pe Domeniul Schiabil Transalpina se vor deschise din acest weekend, începând de vineri, 29 ianuarie, ora 09:00.

Anul acesta, vor fi deschise pârtiile de pe tronsonul telegondola, dar și cele din zona teleschiului. În schimb, nu vor funcționa pârtiile din tronsonul telegondola 2 și telescaun.

În ceea ce privește Apres-ski-ul acesta nu va fi deschis în acest an. „Nu intră în cadrul contractului de atribuire, fiind în litigiu. Cei care se ocupă de el nu vor să deschidă”, a mai spus administratorul domeniului. În schimb, pe pârtie o să fie amenajată o zonă cu mâncare fast-food.

”S-au efectuat toate verificările necesare privind reautorizarea instalațiilor (…), au fost terminate reviziile mecanice și eliberate procesele verbale de revizie, a fost încheiat contractul cu serviciul de Ambulanță și am înaintat documentația la CNCIR privind reautorizarea instalațiilor.

Depindem foarte mult de CNCIR Pitești și din prisma asta nu am vehiculat o dată certă, dar 99% weekend-ul viitor (29-31 ianuarie n.r.) schiem la Transalpina”, au postat, sâmbătă, de Facebook, reprezentanții Domeniului Schiabil Transalpina – Voineasa.

Vezi AICI HARTA: PÂRTIILE de SCHI din județul ALBA și împrejurimi. Variantele de distracție pe schiuri cu tarife, program și acces

Vor fi deschise pârtiile de pe tronsonul telegondola și cele din zona teleschiului. Nu vor funcționa pârtiile din tronsonul telegondola 2 și telescaun și nici apre-ski-ul. Va fi însă o zonă cu mâncare fast-food în zona pârtiei, potrivit oradesibiu.ro.

Reprezentanții locației actualizează încă prețurile și programul. Detalii actualizate vor fi publicate pe pagina de Facebook.

Vezi webcam Ski Resort Transalpina.

Domeniul Schiabil Transalpina se află în zona Lacul Vidra (Obârșia Lotrului, Voineasa – Vâlcea), un important punct de atracție turistică din România. În zona Lacului Vidra, pe vârfurile ce depășesc 2000 m înălțime, zăpada persistă până în luna mai. În imediata apropiere (7,5 km), la Obârșia Lotrului se afla intersecția cu Transalpina.

Pârtiile de schi se află pe domeniu schiabil Voineasa, în nord-vestul județului Vâlcea. Distanța de la Voineasa este de aproximativ 34 km.

Altitudinea la baza pârtiei este de 1350 de metri. De aici pornește o telegondola pe o lungime de aproximativ 2.9 km, ajungând la 1800 de metri, de unde ascensiunea se continuă cu un teleschi care urcă până la 2000 de metri pe Vârful Bora. Lungimea totală a pârtiilor este de aproximativ 6 km.

Dinspre Alba Iulia, se ajunge mai greu la această locație, dat fiind faptul că DN67 C – Transalpina este închisă de la Curpăt (după lacul Oașa) la Obârșia Lotrului și Rânca, pe timp de iarnă. Se poate merge pe varianta Sibiu – Valea Oltului până la Brezoi și apoi spre Voineasa (circa 200 km de Alba Iulia).

Variante mai ușor accesibile de la Alba Iulia sunt Arena Platoș Sibiu (la circa 80 km de Alba Iulia) sau Domeniul Schiabil Șureanu (80 km de Alba Iulia, din care 18 km drumul greu accesibil între Barajul Oașa și pârtii).

Tarife partii schi Transalpina

Atenție! Probleme cu cazarea

În zonă, locurile de cazare sunt puține. Vidra și Obârșia Lotrului, cele mai apropiate localități, pot primi cel mult 350 de turiști.

Alte 600 de locuri sunt în Voineasa și Petroșani, la peste 30 kilometri depărtare. Problema este că, Voineasa și Vindra, altădată perlele ale turismului sindical românesc, sunt în paragină.

Domeniul schiabil Transalpina, a costat 35 de milioane de euro și care trebuia să fie un paradis al sporturilor de iarnă, rămâne doar o întindere de zăpadă albă și pustie.

Primăria Voineasa, proprietara pârtiilor, recunoaște că nu știe și nu poate să le exploateze. În cei nouă ani de la finalizarea investițiilor făcute aici de Ministerul Turismului și-a tot căutat parteneri și până acum nu a găsit pe nimeni potrivit să administreze bine mega-investiția de Domeniul Schiabil Transalpia.

 

surse: ardeal24.ro, Domeniul Schiabil Transalpina – Voineasa (Facebook), oradesibiu.ro

sursă foto: Domeniul Schiabil Transalpina – Voineasa (Facebook)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Sorin S

    marți, 26.01.2021 at 12:25

    Păcat de zona și țară, cretinii care conduc își bat joc!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax