Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Se reia privatizarea „Cupru Min” Abrud. Chițoiu: „În prezent, acolo are loc o scurgere de bani către clientela PDL-istă”

Publicat

Ministerul Economiei intenționează să reia procedura de privatizare a „Cupru Min” Abrud. Anunțul a fost făcut de ministrul Daniel Chițoiu, la Alba Iulia, care a declarat că, în maxim o lună și jumătate, după ce vor fi parcurse etapele legale, se va introduce managementul profesionist: „În prezent, din informațiile pe care le avem, la Cupru Min are loc o scurgere de bani către clientela PDL-istă care încă se mai află la conducerea acestei societăți”.

Chițoiu a explicat că interesul ministerului este acela ca aceste zone să fie exploatate eficient și, mai mult, să fie duse și investiții conexe: „Ne interesează să dezvoltăm și industria turistică și să ducem industria conexă exploatării miniere, industria prelucrătoare, de producere echipamente și utilaje pentru domeniul minier și, de asemenea, ne interesează ca acolo să dezvoltăm o microcomunitate de afaceri legată de exploatările miniere. Vrem ca toată populația din zonă să aibă loc de muncă. Dacă la <Cupru Min> Abrud nu găsim un investitor care să reia la sfârșitul acestui an exploatarea minieră de la Abrud, împreună cu domnul președinte al CJ Alba, Teodor Atanasiu, (n.r. – candidatul USL la această funcţie) ne gândim la preluarea acestei societăți de către Consiliul Județean Alba, astfel încât să putem să atragem fonduri europene pentru a dezvolta această societate”.

Ministrul a explicat că, până la sfârșitul acestui an, se va lua o decizie privind privatizarea „Cupru Min” Abrud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. toma

    sâmbătă, 02.06.2012 at 10:56

    Parca altceva ne spuneati cind erati in opozitie. Accesati d-lor fonduri europene, unde si asa sintem mult, mult deficitari, retehnologizati exploatarea, creati locuri de munca si toate veniturile vor intra in visterie statului roman. Numai asa vom avea bani pt. sanatate, pensii, armata, educatie, etc …Si la CupruMin si la Rosia Montana. Altfel, se pare, ca v-ati dorit doar ciolanul de la psd-isti.

  2. dan

    marți, 05.06.2012 at 08:12

    As vrea sa traiesc s-o vad si pe asta! Dumitrel director de mina (pentru Atanasiu, numai post de vagonetar, sa fie in ton cu copilotul lui Nastase)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax