Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Se schimbă radical abordarea tratamentului și recuperării pacienților cu AVC. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Publicat

Ministerul Sănătății a anunțat că schimbă radical abordarea tratamentului și recuperării pacienților cu AVC. Anunțul a fost făcut duminică, 29 octombrie, zi în care este marcată Ziua Mondială a Accidentului Vascular Cerebral.

„Ziua Mondială a Accidentului Vascular este un moment simbolic care atrage atenția asupra importanței programelor de prevenție, diagnostic, tratament acut și reabilitare adecvate pentru o patologie care schimbă în mod radical viețile a zeci de mii de români în fiecare an”, arată Ministerul Sănătății, într-o postare pe Facebook.

Ministerul anunță că a introdus, în acest an, un atestat de studii complementare care vizează pregătirea medicilor pentru realizarea procedurilor neurointervenționale, precum tratamentul endovascular al AVC (trombectomia mecanică).

Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională actele normative pentru un nou program de Acțiuni Prioritare, prin care se va aloca finanțare directă pentru neuroreabilitarea precoce a pacienților cu AVC în secțiile de neurologie.

Anumite categorii de pacienți care în prezent nu beneficiază de inițierea procesului de reabilitare în faza acută a patologiei, atunci când neuroplasticitatea creierului încă permite recuperarea funcțională, vor fi ajutate să-și recâștige mobilitatea, îmbunătățindu-și astfel calitatea vieții.

Strategie națională pentru combaterea bolilor cardiovasculare și cerebrovasculare

Strategia națională pentru combaterea bolilor cardiovasculare și cerebrovasculare va mări accesul la prevenție și la tratament pentru pacienții cu AVC.

Comisiile de specialitate de cardiologie și neurologie ale Ministerului Sănătății, împreună cu experți din cadrul societăților profesionale și societăților internaționale de profil au lucrat la această strategie aflată în următoarea perioadă în etapa de consultare publică.

Bolile cerebrovasculare, una dintre principalele cauze de deces și dizabilitate în România

Bolile cerebrovasculare reprezintă una dintre principalele cauze de deces și dizabilitate în România. Anual, peste 60.000 de români suferă un accident vascular cerebral.

În cursul acestui an, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a semnat declarația Stroke Action Plan for Europe (SAP-E), reafirmând angajamentul României pentru combaterea acestei boli, prin implementarea politicilor de sănătate ce urmăresc scăderea numărului de cazuri de AVC și tratarea acestora în centre specializate (unități “stroke”).

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax