Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Se schimbă vremea. Răcire accentuată anunțată din a doua săptămână a lunii februarie. Prognoza meteo până în 1 martie

Publicat

vremea meteo prognoza meteo

Luna februarie începe cu temperaturi de primăvară, însă meteorologii anunță o schimbare a vremii din a doua săptămână. În cea de-a treia săptămână temperaturile ar urma să fie chiar mai mici decât normalul perioadei. 

Prima săptămână din februarie aduce temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei din calendar, mai ales în zonele centrale și cele de sud-vest, acolo unde abaterile termice sunt cele mai mari. Așa cum arată informațiile la acest moment, discutăm de abateri mai mari de 5,5 grade Celsius față de normalul climatologic al unei prime săptămâni din februarie și precipitații deficitare în regiunile sud-vestice, iar în rest valori apropiate de normal. 

Următoarea săptămână, 8-15 februarie, vine cu temperaturi medii ușor mai coborâte în special în partea de est și nord-est a țării, în rest valori apropiate de normal. 

În săptămâna 15-22 februarie, vor fi temperaturi mai coborâte în toate regiunile, mai ales în nord estul țării.

 Ultima săptămână, 22 februarie – 1 martie, aduce valori apropiate de norme, iar, în ceea ce privește valorile de precipitați, cu excepția primei săptămâni când informațiile indică un semnal al unor precipitații deficitare, următoarele trei săptămâni sunt caracterizate de valori apropiate de normal, dar luna februarie este cea mai săracă lună în precipitații a iernii și a anului”, a spus Elena Mateescu, pentru DCNews.

Cu siguranță, săptămâna 1-8 aduce valori mai ridicate. Miercuri – joi, vor fi temperaturi maxime de 14-15, posibil chiar 16 grade Celsius în partea de vest, sud-est și minime preponderent pozitive. După care, urmează două săptămâni cu temperaturi mai coborâte”, a mai subliniat directoarea ANM. 

Citește și VREMEA în luna februarie. Variații mari de temperatură și perioade cu ninsori. Prognoza meteo în următoarele patru săptămâni

Cel mai frig va fi după 13 februarie, când vor fi condiții de ger noaptea și uneori temperaturi negative.

În județul Alba, sunt posibile ninsori, ce vor alterna cu perioade de ploaie, în jurul datelor de 5-8 februarie, 14-15 februarie, 18-21 februarie și 25-27 februarie.

Dacă în intervalul 1-12 februarie sunt anunțate maxime de până la 14-15 grade Celsius și minime pozitive în zonele mai joase, în a doua decadă se va răci până la minime de -10 grade Celsius și mai frig la munte.

În ultima săptămână din februarie, vor continua variațiile de temperatură de la o zi la alta, între 3 și 9 grade Celsius.

sursa: dcnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax