Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Se schimbă vremea. Un nou val de aer rece peste România. Cât de mult vor scădea temperaturile și unde vor fi ninsori

Publicat

vremea primavara aprilie progoza meteo alba

Se schimbă vremea. Un nou val de aer rece va trece peste România. Temperaturile vor înregistra scăderi semnificative. Sunt așteptate perioade cu ploi și ninsori. Meteorologii prezintă condițiile de vreme pentru următoarea perioadă.

După zile însorite și temperaturi de vară, cu maxime de până la pragul de 30 de grade Celsius, vremea se schimbă radical. Urmează zile reci, iar la munte vor fi iar minime negative.

Vremea frumoasă și caldă va continua până la mijlocul săptămânii viitoare. Apoi temperaturile scad brusc. De la 25-29 de grade, la 14-15 grade Celsius.

Se schimbă vremea. Condiții meteo până la jumătatea lunii aprilie

”Foarte cald zilele acestea, am avut numeroase recorduri termice. În condițiile în care vorbim de temperaturi maxime de la 22-23 de grade la 28-29 de grade.

Foarte probabil ca mâine (vineri – n.r.) să se răcească ușor în nord-est, în zona Moldovei, însă numai ușor.

Sâmbătă în toate regiunile, vor mai scădea temperaturile cu 1 grad, 2, cel mult 3. Însă de duminică se va încălzi din nou, chiar semnificativ. Astfel încât luni, marți, vom vorbi de temperaturi de 30, sau poate chiar peste 30 de grade în partea de sud a țării.

În condițiile în care vremea va fi frumoasă, precipitații se vor semnala doar pe arii restrânse în zonele montane. Foarte probabil și în partea de sud a teritoriului, dar răzlețe și neînsemnate cantitativ”, a explicat meteorologul ANM Alina Șerban, la Antena 3.

Se schimbă vremea. Val de aer rece

”De la mijlocul săptămânii următoare, un val de aer rece va acoperi țara noastră. Va determina temperaturi semnificativ mai scăzute, dar și precipitații probabil însemnate cantitativ.

Vor fi și fenomene de instabilitate atmosferică, iar în zonele montane vor apărea ninsorile.

Temperaturile vor scădea foarte mult. Maximele se vor situa în marea lor majoritate între 8-9 și cel mult 19-20 de grade. Minimele vor deveni ușor negative în partea de nord și de centru”, a precizat meteorologul.

În Alba, în acest weekend, temperaturile vor urca până la 24-26 de grade Celsius. Cel mai cald va fi luni, cu maxime de 29 de grade. Însă în 17-18 aprilie, maximele scad la valori de 15-16 grade Celsius și urmează șapte zile cu ploi. Va ninge în zonele montane înalte, în intervalul 18-22 aprilie. Minimele vor scădea în aceste zone sub zero grade Celsius.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax