Connect with us
Publicitate

SEBES

Sebeș: Expoziția temporară stradală ”Presa Încoronării”, în grădina muzeului municipal

Publicat

De joi, 1 decembrie 2022, Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș prezintă publicului o nouă expoziție temporară dedicată Încoronării regelui Ferdinand și a reginei Maria, ca suverani ai României Mari, eveniment care a avut loc la Alba Iulia în data de 15 octombrie 1922.

Expoziția se înscrie în cadrul manifestărilor organizate în pe tot parcursul anului 2022 pentru a celebra cei o sută de ani care au trecut de la acest eveniment important din istoria României.

Expoziția se adresează publicului de toate vârstele și reușește să ilustreze universul cotidian al oamenilor care au trăit acum un secol și care se pregăteau de încoronarea suveranilor României întregite.

Diverse relatări și știri din presa anilor 1921 și 1922 permit reconstituirea, pas cu pas, a eforturilor depuse pentru pregătirea ceremoniei de încoronare a regilor Ferdinand și Maria la Alba Iulia și reflectă atmosfera festivă din ziua în care a avut loc evenimentul solemn, precum și elogiile din zilele următoare, așa cum au fost reflectate de ziarele vremii.

Extrasele de presă prezentate în cadrul expoziției fac parte din periodice cu circulație locală („Alba Iulia”, „Vestea”, „Unirea”), națională („Adevărul”, „Viitorul”, „Universul”, „Neamul românesc”, „Lupta”, „Universul literar”, „Cosânzeana”) și chiar internațională („L’Illustration”).

Expoziția este organizată de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Sebeș, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș, și poate fi vizitată, gratuit, în grădina muzeului din Sebeș în perioada 1 decembrie 2022-15 ianuarie 2023.

Joi, 1 decembrie 2022, Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș este deschis între orele 10.00 și 14.00, iar accesul va fi gratuit în toate expozițiile și pentru toți vizitatorii.

Comunicat Primăria Municipiului Sebeș

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax