Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Seceta în România a trecut la alt nivel. Râurile s-au transformat în pârâiașe. Imagini îngrijorătoare cu râul Ampoi și lacul Oașa

Publicat

După zece luni în care ploile au fost insuficiente în România, mai multe râuri au dispărut. Doar în regiunea Moldovei sunt patru care au secat complet, în timp ce din altele au rămas doar câteva fire de apă.

Nici în Alba situația nu este prea bună. Râul Ampoi, unul dintre cei mai importanți afluenți ai Mureșului s-a transformat într-un pârâiaș.

Ampoiul este un râu, afluent de dreapta al Mureșului în aval de municipiul Alba Iulia. Lungimea râului măsoară 60 km.

Din imaginile transmise de un cititor Alba24 se vede foarte bine cât de mult a scăzut nivelul râului din cauza secetei. La fel se poate vedea și ce a mai rămas din valea Ampoiței – un firicel de apă, în urma valului de căldură și secetă care a lovit România în ultima perioadă. Filmarea a fost făcută sub podul CFR de la intrare in localitatea Ampoița, comuna Meteș.

Nici la lacul Oașa situația nu este optimistă. Nivelul apei din lac a scăzut cu aproape 30 % .

Imagini transmise de un cititor alba24 din zona respectiva arată cât de mult a scăzut nivelul apei în lacul care alimentează cu apă potabilă trei sferturi din județul Alba și asigură necesarul de energie electrică pentru sute de localități.

Seceta face ravagii la nivel național. Suprafaţa totală afectată a depăşit 150 de mii de hectare

Suprafaţa totală afectată de secetă a depăşit 150 de mii de hectare la nivel naţional, conform datelor centralizate de Ministerul Agriculturii, pe baza raportărilor zilnice a situaţiei culturilor calamitate.

Ministrul Petre Daea preciza azi că nu există niciun colţ în ţară unde să nu fie secetă pedologică, iar sistemele de irigaţii sunt afectate de scăderea nivelului apelor din care se alimentează.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 27.07.2022 at 23:27

    Mă credeţi,nu mă credeţi dar eu când eram copil şi făceam baie numai în Ampoi într-un an a fost secat, adică nu mai curgea apă deloc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax