Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Seceta se menține în următoarea perioadă, în Transilvania. Vezi prognoza meteo și situația alimentării cu apă în județul Alba

Publicat

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorogie (ANM) au anunțat că fenomenul de secetă se va menţine, în intervalul 2-8 octombrie, în zonele agricole din mai multe regiuni ale ţării, în timp ce pe mai multe suprafeţe din Transilvania aprovizionarea cu apă se încadrează în limite satisfăcătoare. După mai multe săptămâni în care echipajele ISU au transportat apă potabilă cu cisternele în comunele Berghin, Stremț și Ohaba, în momentul de față în județul Alba nu sunt probleme de alimentare cu apă, potrivit reprezentaților Sistemului de Gospodărire a Apelor și ISU Alba.

La data de 1 octombrie 2012, în adâncimea de sol 0-20 cm (ogor), se înregistrau valori deosebit de scăzute şi local scăzute, seceta pedologică fiind moderată (SM) şi, izolat, puternică (SP) şi extremă (SE), în majoritatea regiunilor agricole.

De asemenea, pe suprafeţe extinse din Transilvania, precum şi local în mai multe regiuni ale țării, aprovizionarea cu apă a solului se încadra în limite satisfăcătoare (AS) şi, izolat, apropiate de optim (ApO).

Potrivit ANM, în intervalul 2-8 octombrie, prognoza meteorologică estimează apariţia unor ploi pe arii relativ extinse, dar în general slabe cantitativ, mai ales în zilele de 3 şi 7 octombrie. În restul intervalului, va ploua doar izolat.

În aceste condiţii, în stratul de sol 0-20 cm (ogor), seceta pedologică cu diferite grade de intensitate (extremă, puternică şi moderată) se va menţine în zonele agricole din estul, sud-vestul şi vestul teritoriului agricol.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax