Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Secretar de stat din Ministerul Sănătății: Înscrierea în şcoli şi grădiniţe, cu aviz de la medicul de familie, fără analize medicale

Publicat

copii prescolari Ministerul Sănătății împreună cu Ministerul Educației pregătesc un ordin comun potrivit căruia școlile și grădinițele nu vor mai solicita analize bacteriologice pentru intrarea copiilor în colectivitate, ci doar adeverinţă de la medicul de familie, a transmis miercuri secretarul de stat Dorel Săndesc.

Potrivit secretarului de stat Dorel Săndesc, ordinul comun pregătit de cele două ministere va prezenta condițiile medicale necesare înscrierii copiilor în unitățile de învățământ, la începutul anului școlar. Astfel, începând din anul școlar 2015 – 2016, elevii vor prezenta o adeverință de familie prin care se atestă faptul că respectivul copil sau elev este clinic sănătos și nu suferă de o boală contagioasă.

Actualele reglementări nu obligau la efectuarea exudatului faringian sau al coproculturii, însă, într-un vechi obicei, care datează de mulţi ani în urmă, multe unităţi de învăţământ mai solicită, obligatoriu, prezentarea acestor analize bacteriologice, a mai transmis secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

Totodată, Săndesc a adăugat că în cazul în care medicul de familie consideră necesară realizarea acestor analize, întrucât suspectează o anumită boală, acesta va trimite copilul să facă analizele bacteorologice, după care va putea elibera avizul medical pentru intrarea în colectivitate.

sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax