Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Secretara Primăriei Deva și soțul acesteia, ARESTAȚI PREVENTIV la propunerea DNA Alba Iulia, pentru o presupusă șpagă

Publicat

Secretara generală a Primăriei Deva, soțul acesteia și încă un bărbat au fost arestați preventiv la propunerea DNA Alba Iulia. 

Sârbu Laura și Sârbu Hadrian sunt cercetați pentru trafic de influență în formă continuată și complicitate. Potrivit anchetatorilor,  aceștia ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi pretins de la același om de afaceri suma de 7.000 euro, pentru a-l ajuta pe acesta să obțină contracte pe bani publici cu Primăria Deva. 

Decizia de arestare preventivă a fost luată joi, 1 aprilie, de magistrații Tribunalului Alba.

”Admite propunerea Ministerului Public – D.N.A. –Serviciul Teritorial Alba Iulia cu privire la inculpaţii Sârbu Laura, Sârbu Hadrian şi Bodrean Adrian – Mihai şi (…) dispune arestarea preventivă a inculpaţilor:

– SÂRBU LAURA, …;

– SÂRBU HADRIAN, . .. ;

– BODREAN ADRIAN-MIHAI,

…, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.04.2021 până la data de 30.04.2021, inclusiv.(…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru procuror şi de la pronunţare pentru inculpaţi. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 01 Aprilie 2021, ora 19:30”, se arată în minuta pe scurt a Tribunalului Alba.

Pentru ce sunt cercetați

SÂRBU LAURA, secretar general al Primăriei municipiului Deva, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată,

SÂRBU HADRIAN, angajat în cadrul Biroului Investitori Relații Externe de la Primăria municipiului Deva, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență în formă continuată,

Persoană fizică, administrator al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2020 – 2021, inculpata Sârbu Laura, în calitatea menționată mai sus, beneficiind și de ajutorul soțului ei, Sârbu Hadrian, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi pretins de la același om de afaceri suma de 7.000 euro pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva.

Concret, banii respectivi ar fi fost primiți și pretinși pentru traficarea influenței în scopul atribuirii către societatea omului de afaceri a unor contracte de lucrări în cadrul proiectelor derulate de Primăria municipiului Deva și pentru a asigura obținerea de către acesta a documentației necesare construirii unei hale de producție.

Influența s-a dovedit a fi una reală, deoarece la data de 05 august 2020, omul de afaceri a încheiat cu primăria municipiului Deva un contract ce avea ca obiect efectuarea unor reparații curente la „Adăpostul de urgență pe timp de noapte” (aflat în subordinea Direcției de asistență socială Deva).

Ca urmare a înțelegerii inițiale, omul de afaceri, prin intermediul societății administrate de cel de-al treilea inculpat, ar fi remis secretarului general al Primăriei municipiului Deva suma totală de 40.000 lei.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 02.04.2021 at 14:00

    Pai daca voi repetati articolul, repet si eu comentariul.
    Ce-i asa anormal ? In zona asta e inghesuiala mare la parandarat !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax