Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Secretarul de stat Alin Ignat: Din martie, cererea inițială pentru beneficii sociale va putea fi modificată și online

Publicat

Începând cu 1 martie, prin Ordinul ministrului Muncii, Violeta Alexandru, care va fi transmis miercuri, 12 februarie 2020,  Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială și Agențiilor Județene, cetățenii vor putea transmite electronic către AJPIS-uri documentele prin care se modifică cererea inițială pentru beneficii sociale.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Muncii, Alin Ignat, oamenii nu vor mai fi nevoiți să facă drumuri inutile pentru a depune hârtii la sediul agențiilor, în momentul în care apar modificări în dosarul depus inițial.

În acest sens, agențiile județene vor crea adrese de e-mail dedicate pe care le vor publica pe site-ul instituției, împreună cu lista documentelor care pot fi transmise online. 

De asemenea, opțiunea depunerii la ghișeu va rămâne valabilă. 

Câteva dintre cele mai importante situații în care se poate comunica electronic sunt:

  • modificările intervenite în starea civilă a părinților (în cazul alocației de stat și indemnizației de creștere a copiilor)
  • modificarea domiciliului/reședinței pe raza aceluiași AJPIS sau a altui AJPIS (toate beneficiile)
  • modificarea modalității de plată (ex: din mandat poștal în cont bancar – toate beneficiile)
  • solicitarea recalculării cuantumului indemnizației pentru creșterea copiilor
  • transmiterea oricărui alt document doveditor solicitat de AJPIS.

„De îndată ce un guvern liberal va avea atribuții depline, vom supune aprobării un proiect de act normativ care prevede că cetățenii vor putea depune electronic TOATE documentele necesare obținerii beneficiilor de asistență socială. Proiectul este finalizat, dar moțiunea de cenzură votată de majoritatea parlamentară retrogradă a pus în așteptare și această inițiativă atât de benefică pentru români. 

Cu siguranță nu ne vom opri aici, continuăm simplificarea și eficientizarea, pentru că atunci când îți pasă de oameni, te interesezi, faci demersuri și iei decizii rapide pentru ei”, a mai precizat secretarul de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Alin Ignat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax