Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Secretarul de stat Bogdan Badea din Ministerul Economiei, în judeţul Alba. Vizite la UM Cugir şi „Cupru Min” Abrud

Publicat

Secretarul de stat Bogdan Badea din Ministerul Economiei este prezent, în această perioadă, în judeţul Alba, pentru întâlniri cu conducerea companiilor UM Cugir şi „Cupru Min” Abrud, dar şi cu autorităţile locale şi judeţene. Joi, este programată o conferinţă de presă în care va prezenta concluziile vizitei sale la unităţile din judeţ.

Reamintim că societatea „Cupru Min” se află într-o procedură de atragere de investiţii prin vânzarea producţiei de cupru pe baza unui contract încheiat pe şapte ani. Până acum, au depus oferte trei companii, din Turcia, Olanda şi Elveţia, interesate să acopere financiar propunerile Ministerului Economiei pentru investiţii de mediu şi tehnologie. Licitaţia a fost programată pentru data de 15 octombrie. În legătură cu vânzarea a producţiei de concentrat de cupru prin metode combinate de maximum 331.890 tone, prin licitaţie, de la Cupru Min SA Abrud, ministrul Economiei, Varujan Vosganian a declarat, luni, că „nu este vorba de privatizare, nu este vorba de angajarea pe termen lung a resurselor de cupru ale României, este vorba de un contract comercial în care firma câştigătoare va oferi 40 de milioane de euro, suma necesară pentru investiţiile în mediu, în tehnologie şi pentru redeschiderea unor zone de extracţie, şi această firmă se angajează să cumpere producţia de cupru a Cuprumin pe o perioadă de 7 ani”. Vezi AICI mai multe detalii.

De asemenea, în şedinţa din 21 iulie, Executivul a aprobat angajarea a 11 persoane în activitatea de producţie de la „Cupru Min” şi buget estimat pe 2013 de 134.200.000 lei – venituri, respectiv 126.800.000 lei – cheltuieli.

La UM Cugir, conducerea societăţii încearcă să găsească soluţii pentru păstrarea personalului pentru finalizarea contractelor încheiate de companie.

Revenim cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax