Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Secretarul de stat Codrin Scutaru din Ministerul Muncii, la Alba Iulia: Proiectul amnistiei pensionarilor şi mamelor ar putea intra în vigoare la sfârşitul anului

Publicat

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, prezent, vineri, la Alba Iulia a analizat situaţia şomajului la nivelul judeţului Alba, a vorbit despre legea amnistiei sociale şi despre proiectele derulate prin POSDRU.

Legat de problema şomajului la nivelul judeţului Alba, Codrin Scutaru a precizat faptul că judeţul a înregistrat un progres în luna iunie şi că se încearcă eficientizarea ratei şomajului.

Acesta a abordat şi proiectul legii amnistiei care presupune ca mamele şi pensionarii care au primit pensii sau indemnizaţii necorespunzătoare din cauza greşelilor unor lucrători din administraţie, să nu mai fie nevoiţi să restituie banii acordaţi in mod ilegal.  Legea amnistiei nu se aplică în cazul persoanelor care au beneficiat de ajutoare sociale utilizând adeverinţe de venit sau cupoane de pensii false. Acestea vor intra sub incidenţa legii şi vor răspunde penal pentru fapta lor, statul urmând să recupereze prejudiciul de la persoanele în cauză. De asemenea, proiectul mai prevede că mamele ce se află în concediu de îngrijire a copilului şi care beneficiază de indemnizaţie şi cărora legea nu le permitea să obţină şi alte venituri vor putea, odată legea intrată în vigoare, să obţină venituri legale de până la 1.500 de lei pe an.

Proiectul se află în dezbatere publică la Ministerului Muncii, iar, dacă va fi aprobat de Parlament, ar urma să intre în vigoare spre sfârşitul anului.

Despre sumele ce trebuie recuperate, secretarul de stat nu a precizat cuantumul acestora, ci doar faptul că în momentul de faţă se colectează date care vor fi expuse opiniei publice.

Despre proiectele europene derulate prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Codrin Scutaru a precizat că acestea se află în gestiunea Ministerului Fondurilor   uropene, iar despre linia de finanţare a Economiei sociale în România, acesta a precizat ca există cadrul legislativ aplicării legii şi că actuala lege se va dezvolta pe cadrul legii deja existente, iar la finalul acestui an ar urma să se implementeze.

Irina OPINCARIU

sursa foto: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax