Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, a anunțat că medicii de familie vor avea teste antigen

Publicat

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a anunţat că medicii de familie vor avea teste antigen pentru a creşte posibilitatea de testare.

Acest tip de teste fiind uşor de folosit şi cu rezultate bune la persoanele cu simptome sugestive. Pentru cele fără simptome, deocamdată se vor utiliza în continuare testele RT PCR.

Medicul Andreea Moldovan a vorbit, luni, într-o conferinţă de presă, despre creşterea capacităţii de testare pentru a afla adevărata dimensiune a pandemiei.

A mai precizat că medicii de familie vor avea teste antigen rapide, dar doar cei care vor dori să se implice.

”Medicii de familie vor avea teste antigen – de săptămâna aceasta, după ce definitivăm partea legislativă. Sunt teste care au sensibilitate la persoanele cu simptome sugestive”, a declarat Andreea Moldovan.

La persoanele asimptomatice, rata de sensibilitate a acestor teste este mai scăzută, de aceea se va merge în continuare pe testarea RT PCR, spune Andreea Moldovan.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății a făcut apel din nou la testarea în şcoli, unde există suficiente teste rapide, dar nu sunt folosite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax